Τα μαχητικά F-16 Block 50 παραμένουν στην γραμμή εκκίνησης προς αναβάθμιση, αλλά προς ώρας όπως όλα δείχνουν πιθανά δεν θα πάρουν σειρά προτεραιότητας ούτε κι αυτή τη βδομάδα ώστε να περάσουν από την αρμόδια επιτροπή της ελληνικής Βουλής.

Πολλοί αξιωματικοί μέσα από τις προηγούμενες αναβολές είχαν εκτιμήσει πως το πρόγραμμα για τα 38 μαχητικά θ’ αποκτούσε και έντονη σημειολογία παίρνοντας το πράσινο φως από το κοινοβούλιο την Πέμπτη, ημέρα δηλαδή της υπογραφής της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας και Αμερικής στην Ουάσιγκτον.

Αλλά και αυτό το σενάριο της βαθιάς σημειολογίας που αυξάνει περαιτέρω τα βήματα προς έναν υπέρ σύγχρονο αεροπορικό στόλο, φαίνεται ότι φρενάρει διότι υπάρχουν κατά ορισμένους κύκλους- εκτός της Λεωφόρου Μεσογείων- σημεία που πρέπει να αποσαφηνιστούν.

Πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ξεκαθαρίζουν ότι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θέλει τα μαχητικά F-16 Block 50 να περάσουν το ταχύτερο δυνατό από την επιτροπή της Βουλής, όμως από την άλλη πλευρά, λένε οι ίδιες πηγές, διάφορες ενστάσεις που έχουν να κάνουν με τα κόστη του προγράμματος έχουν επιβραδύνει, άγνωστο πόσο, την εξέλιξή του.

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: "Αγκάθι τ’ αντισταθμιστικά στο πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 Block 50, ID: 29201

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Αυτές οι όχι ευχάριστες πληροφορίες έρχονται σε μια περίοδο όπου η Πολεμική Αεροπορία, απ’ όποια πλευρά κι αν τη δει κανείς τουλάχιστον σε επίπεδο μαχητικών αεροσκαφών, λειτουργεί με πλήρη ισχύ στον Επιτελικό της κινητήρα, σχεδιάζοντας τις Πολεμικές Μοίρες του μέλλοντος που θα μπορούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες αεροπορικής υπεροχής.

Δείτε περισσότερα