Του ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Τα πολιτικά “παίγνια” βλάπτουν σοβαρά την εθνική άμυνα, αφού οι συμμετέχοντες φαίνεται πως έχουν πάρει διαζύγιο από τη λογική. Ή μάλλον, εάν η λογική δεν εξυπηρετεί τον υπέρτατο στόχο της πολιτικής επιβίωσης, δεν τους αφορά. Δεν σκοπεύουμε να μασήσουμε τα λόγια μας. Εξάλλου, είναι διασκεδαστικό να βλέπεις… τα αντανακλαστικά κάθε λογής απολογητών που για τους δικούς τους λόγους τα βλέπουν όλα καλώς καμωμένα.

Η αποστολή εμμέσων πολιτικών μηνυμάτων των “μονομάχων” του Κοινοβουλίου έχει γίνει εξόφθαλμη και συζητιέται στα δημοσιογραφικά γραφεία. Όταν “σηκώνει” η μία πλευρά ένα θέμα, αίφνης ο αντίπαλος ανασύρει ένα άλλο από το παρελθόν, διαμηνύοντας σε απλά ελληνικά το ακόλουθο: “Μην προχωρήσετε, διότι έχουμε ράμματα για τη γούνα σας σε άλλο εξοπλιστικό πρόγραμμα”!

Αντί… υβρεολογίου για την κατάντια του πολιτικού συστήματος, ας κάνουμε μια πιο στρατηγική παρατήρηση: Η ως άνω περιγραφείσα ανταλλαγή μηνυμάτων συνιστά ένα κλασικό παιχνίδι αποτροπής! Μόνο που οι “παίκτες” αυτή τη γνώση τη χρησιμοποιούν με αποκλειστικό γνώμονα την παραμονή στην εξουσία και την κατοχή της “κουτάλας”, όχι για το καλό της χώρας. Για την εθνική άμυνα και ασφάλεια απέναντι στον αντίπαλο.

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Πρόγραμμα αναβάθμισης για τα F-16 Block 50 πάει για "φούντο λόγο πολιτικής"..., ID: 29194

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Συνεχίστε την ανάγνωση κάνοντας κλικ…