Η Πολεμική Αεροπορία σχεδόν κάθε μέρα ξεπερνά τις ογδόντα απογειώσεις μαχητικών αεροσκαφών.

Αυτές αφορούν αποστολές υπεράσπισης της Εθνικής κυριαρχίας απέναντι στις έκνομες πράξεις της Τουρκίας, αλλά και για αεροπορικές ασκήσεις ανάμεσα στις πολεμικές μοίρες, είτε πρόκειται γι’ απογειώσεις συνεκπαίδευσης με ιπτάμενους και αεροσκάφη διαφορετικών τύπων από άλλες χώρες που έχουν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στα Ελληνικά «γεράκια».

Μετά από χρόνιες και αγωνιώδεις προσπάθειες των μηχανικών της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και το back up ανταλλακτικών, ο αεροπορικός στόλος των αεροσκαφών F-16 βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλές διαθεσιμότητες.

Αναλόγως της ηλικίας τους και των απαιτήσεων που έχουν, το ίδιο συμβαίνει και στους «γερόλυκους», τα F-4 Phantom. Σ’ ότι αφορά την γαλλική σχολή της Πολεμικής Αεροπορίας έχουμε γράψει αρκετά κι εκείνο που κρατάμε είναι ότι το μεγάλο αγκάθι για τα Mirage 2000-5 έχει απομακρυνθεί σημαντικά- όχι εντελώς- μετά την παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και τη συμφωνία με τη Γαλλίδα ομόλογό του, για αθρόα μεταφορά ανταλλακτικών από την Γαλλία στην 331 Μοίρα «Θησέας».

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Η αδιαφορία χτυπάει κόκκινο : Χωρίς καμία απόφαση τα C-130 θα καταλήξουν στο χυτήριο..., ID: 29169

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Παράλληλα οι αποφάσεις που υλοποιούνται με την αναβάθμιση μεγάλου μέρους του αεροπορικού στόλου των F-16 στο επίπεδο Viper- κάτι που ζήλεψε και η γείτονα και επιχειρεί να το ακολουθήσει- η επικείμενη απόφαση για την αναβάθμιση των F-16 Block 50 σε ανώτερο από το σημερινό επίπεδο των μαχητικών του Αράξου, αλλά και η μεγάλη αλλαγή σελίδας με την απόκτηση των 24 Rafale F3R σε συνδυασμό με την μαεστρία που διαθέτουν ιπτάμενοι και μηχανικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, την καθιστούν ως μια ισχυρότατη αποτρεπτική δύναμη και ταυτόχρονα μ’ όλες αυτές τις αναβαθμίσεις και αλλαγές, μετατρέπεται σε δύναμη αεροπορικής υπεροχής στο εύρος της Αν. Μεσογείου.

Δείτε περισσότερα