Στην πολυεθνική άσκηση Blue Flag 21 θα συμμετάσχει η Πολεμική Αεροπορία με την 336 Μοίρα “Όλυμπος”.

Στην Ovda θα προσγειωθούν τα 4 F-16 Block 52 Advance της 336 Μοίρας “Όλυμπος” όπου θα επιχειρήσουν μαζί με άλλες πολεμικές αεροπορίας όπως του Ισραήλ, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, την Γερμανία, την Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία, την Γαλλία και την Ινδία.

Από το 2013 όπου διεξάγεται η άσκηση στην έρημο Negan η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ήταν πάντα παρούσα με πρώτη μοίρα την 340 “Αλεπού”, τα “φαντάσματα” 337 Μοίρας και ακολούθησαν οι “Τίγρεις” της 335 Μοίρας.

Η “Γαλάζια Σημαία” είναι μια στρατιωτική αεροπορική άσκηση που διεξάγεται από την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία . Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2013 στην αεροπορική βάση Ovda στο Ισραήλ .

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: "Ο Όλυμπος υψώνεται" στην Ovda : Τα F-16 της 336 στη Blue Flag 21 (Βίντεο), ID: 29140

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Η άσκηση, η οποία περιελάμβανε τη συμμετοχή αρκετών ξένων αεροπορικών δυνάμεων, αποσκοπεί στην επέκταση της διεθνούς συνεργασίας. Τα σχέδια για τη μετατροπή της «Γαλάζιας Σημαίας» σε διετή βάση στην οποία συμμετείχαν επίσης οι αεροπορικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ελλάδας και της Πολωνίας. Ο στόχος της άσκησης «Γαλάζια Σημαία» είναι να προσομοιώσει σενάρια ακραίων μαχών και πτήσεις συνασπισμού όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικά.

Το 2017 η άσκηση φιλοξένησε αεροπορικές δυνάμεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Πολωνία, την Ιταλία και την Ελλάδα – και για πρώτη φορά συμμετείχαν επίσης η Ινδία, η Γαλλία και η Γερμανία. [3]