Φωτογραφία από την αναχώρηση των αεροσκαφών από την Αεροπορική Βάση της Βόρειας Καρολίνα

15 Αμερικανικά αεροσκάφη F-15E Strike Eagle από την 336η μοίρα μαχητικών, την 4η πτέρυγα μαχητών από την αεροπορική βάση Seymour Johnson, στη Βόρεια Καρολίνα, προσγειώθηκαν λίγο πριν της 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, για την διεξαγωγή της συνεκπαίδευσης Castle Forge. Στην άσκηση θα συμμετάσχουν αεροπορικές δυνάμεις από την USAFE AFAFRICA με χώρες από την Ευρώπη

Φωτογραφία από την αναχώρηση των αεροσκαφών από την Αεροπορική Βάση της Βόρειας Καρολίνα

Το Castle Forge έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ένα δυναμικό περιβάλλον με επίκεντρο τις συνεργασίες που αυξάνει τη δέσμευση των ΗΠΑ για συλλογική άμυνα στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ενισχύοντας παράλληλα τη διαλειτουργικότητα μαζί με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ. Επιπλέον, το Castle Forge καταδεικνύει τη συνδυασμένη ικανότητα της κοινής δύναμης να ανταποκρίνεται σε περιόδους κρίσης με μια ευέλικτη, καθησυχαστική παρουσία.

“Αυτή είναι μια συναρπαστική περίοδος στο θέατρο των επιχειρήσεων καθώς φιλοξενούμε τα Strike Eagles για κάποια ζωτική εκπαίδευση”, δήλωσε ο στρατηγός Jeff Harrigian, διοικητής της USAFE-AFAFRICA και της Συμμαχικής Αεροπορίας του ΝΑΤΟ. «Το Castle Forge θα προσφέρει πολλές ευκαιρίες για να βελτιώσουμε τις δυνατότητές μας μαζί με τους συμμάχους μας σε μια απολύτως κρίσιμη περιοχή».