Σαν σήμερα έφυγε ακόμη ένα παλικάρι της Πολεμικής Αεροπορίας εκτελώντας το καθήκον που του ανέθεσε η πατρίδα. Σαν σήμερα 30 Σεπτεμβρίου του 1997 “απογειώνεται για τελευταία φορά” ο Υποσμηναγός (Ι) Δημήτριος Στρατάκιας…

Ο χειριστής της 332 Μοίρας “Γεράκι” της 114 Πτέρυγας Μάχης με έδρα την Τανάγρα, εκτελούσε την καθιερωμένη εβδομαδιαία υπηρεσία “readinnes” στην 135 Σμηναρχία Μάχης, στη Σκύρο. Ο Ιπτάμενος πήρε εντολή απογείωσης “scrable” για να εκτελεέσει αλλη μια φορά το καθήκον του απέναντι στην πατρίδα…(αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών), δυστυχώς η μοίρα του επιφύλασσε ένα άσχημο τέλος… μετά την εκτέλεση της αποστολής, και ενώ το Mirage 2000 με s/n 210 επιστρέφει στο αεροδρόμιο της 135 ΣΜ λίγο πριν το “πιάσιμο του διαδρόμου”εξαφανίζεται το ίχνος του αεροσκάφους.

Αμέσως σημάνει συναγερμός στη Πολεμική Αεροπορία ενεργοποιώντας της εναέριες και θαλάσσιες δυνάμεις να αρχίζουν έρευνες για τον εντοπισμό αεροσκάφους και χειριστή. Ο εντοπισμός του δεν άργησε να έρθει καθώς ένας ψαράς ανακάλυψε την περιοχή συντριβής και έτσι ήρθαν και τα κακα νέα για την οικογένεια του και την οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο υποσμηναγός Δημήτριος Στρατάκιας, εκτελούσε πτήση, όταν σύμφωνα με τις μαρτυρίες της εποχής, μπέρδεψε τα φώτα του διαδρόμου με φώτα καϊκιών στο νερό, με αποτέλεσμα να προσθαλασσωθεί τελικά στην επιφάνεια της θάλασσας

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Το Mirage 2000 EGM που "έπνιξε" σαν σήμερα 30/9/97 τον Δ. Στρατάκια, ID: 29058

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Ο άτυχος χειριστής κατέληξε από πνιγμό από τα κορδόνια που συγκρατούσαν τα πόδια πάνω στο κάθισμα και τα οποία δεν μπόρεσε να λύσει (αφού έλυσε το κεντρικό σημείο πρόσδεσης των υπόλοιπων ζωνών και άνοιξε την καλύπτρα). Κι αυτό γιατί το σωσίβιό του φούσκωσε στην επαφή με το νερό όπως και ήταν σχεδιασμένο να κάνει και τον τραβούσε επάνω μη αφήνοντας περιθώρια κίνησης και στην ουσία εγκλωβίζοντάς τον.

Ο Δημήτριος Στρατάκιας Γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1971. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1989 (65η σειρά) και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1993 με το βαθμό του ανθυποσμη­ναγού.

Εκπαιδεύτηκε στο Σμήνος Μετεκπαιδεύσεως Mirage 2000 της 114 Πτέρυγας Μάχης (Τα­νάγρα) και τοποθετήθηκε στην 332 Μοίρα της 114 ΠΜ ως χειριστής στα αεροσκάφη αυτά.