Η αμερικανική Northrop Grumman δοκίμασε επιτυχώς τη Next Generation Electronic Warfare (NGEW) Suite για τα μαχητικά F-16 μαζί με το ραντάρ AN/APG-83 Scalable Agile Beam Radar (SABR) κατά τη διάρκεια της άσκησης “Northern Lightning ’21”. Τα δύο συστήματα έδρασαν άκρως επιτυχώς διασυνδεδεμένα σε ένα “σκληρό” ηλεκτρομαγνητικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με την εταιρεία, την ώρα που το ραντάρ εντόπιζε και παρακολουθούσε πολλαπλούς στόχους σε αέρα και έδαφος, το NGEW χρησιμοποιούσε προηγμένη τεχνολογία ηλεκτρονικών αντιμέτρων κατά στόχων, όταν αυτό ήταν απαραίτητο. Στην άσκηση αμφότερα τα συστήματα έπρεπε να λειτουργήσουν σε ένα ιδιαίτερα “βαρύ” και δύσκολο ηλεκτρονικό περιβάλλον.

Το NGEW είναι ένα σύστημα υπέρ – ευρέων συχνοτήτων ικανό να αντιμετωπίζει τις σύγχρονες ηλεκτρονικές απειλές. Αναμένεται να αρχίσει να τοποθετείται στα μαχητικά F-16 από το 2022. Σε συνδυασμό δε με το ραντάρ SABR APG-83 Active Electronically Scanned Array (AESA) κυριολεκτικά “ξανανιώνει” το μαχητικό καθιστώντας το θανάσιμη απειλή για κάθε αντίπαλο σε έδαφος και αέρα.

Φυσικά η ανωτέρω εξέλιξη έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα καθώς το νέο σύστημα θα αποτελούσε αδιαπέραστη ασπίδα για τα ελληνικά F-16 Viper και σε συνδυασμό με τα νέα μαχητικά Rafale της ΠΑ θα προκαλούσαν σοβαρό πονοκέφαλο, αν όχι εγκεφαλικό στους απέναντι…

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Next Generation Electronic Warfare (NGEW) : Αδιαπέραστη ασπίδα για τα ελληνικά F-16 Viper και "αντίο Τουρκία"!, ID: 28838

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual