Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες : Χρήστος Ευσταθίου, Ιωάννης Τσιάρας, Σταύρος Μάμαλης

Ρεπορτάζ – Βίντεο : Χρήστος Βασιλειάδης

Άλλο ένα Athens Flying Week ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην αεροπορική βάση της Τανάγρας (114 Πτέρυγα Μάχης). Οι αεροπορικές επιδείξεις διήρκεσαν 2 ημέρες, 4 και 5 Σεπτεμβρίου και φιλοξένησε πλήθος αεροπορικών συμμετοχών που έλαβαν μέρος στο στατικό και πτητικό κομμάτι του διημέρου.

Το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας η Διεθνής Αεροπορική Επίδειξη «Athens Flying Week 2021», στην οποία συμμετείχε προσωπικό και εναέρια μέσα και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, μεταξύ των οποίων και οι ομάδες αεροπορικών επιδείξεων «ΖΕΥΣ» και «ΔΑΙΔΑΛΟΣ», που πραγματοποίησαν εναέρια επίδειξη προχωρημένου βαθμού δυσκολίας.

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Athens Flying Week 2021 : Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από το Ελληνικό Air show, ID: 28745

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Η δημοσιογραφική ομάδα του polemikiaeroporiahaf κάλυψε την εκδήλωση και τις 2 ημέρες και σας παρουσιάζει τα καλύτερα στιγμιότυπα.

Η Πολεμική Αεροπορία

Επίσης, συμμετείχαν μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 30, F-16 Block 52 , M-2000/-5 και F-4 AUP,CL-415, P2002JF TECNAM, Τ – 2 Ε BUCKEYE και T – 6 A TEXAN

Η Αεροπορία Στρατου

Με ελικόπτερα AH – 64A/D APACHE, CH – 47D CHINOOK, OH – 58D KIOWA WARRIOR, UH-1H HUEY.

Το Πολεμικό Ναυτικό

Με S-70 AEGEAN HAWK

Επιπρόσθετα και στο πλαίσιο της επίδειξης, εκτελέστηκαν αντικείμενα όπως:

– Ρίψεις και περισυλλογή αλεξιπτωτιστών τύπου SPIE με συμμετοχή του προσωπικού της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου.

– Επίδειξη διάσωσης Ιπταμένου από ελικόπτερο SUPER PUMA.

– Εικονική πυρόσβεση από αεροσκάφος CL-415.

– Χαμηλές διελεύσεις αεροσκαφών T2-P2002JF TECNAM καθώς και του ιστορικού αεροσκάφους SPITFIRE της ΠΑ που αφίχθη πρόσφατα στην Ελλάδα μετά από την δομική του αναβάθμιση.

Τις δραστηριότητες της δεύτερης ημέρας του «Athens Flying Week 2021» παρακολούθησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, καθώς και ο Διοικητής των Αεροπορικών Δυνάμεων και Αεράμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Major General Ibrahim Al Alawi, ο οποίος είχε επισκεφθεί πρόσφατα την Ελλάδα στο πλαίσιο της DEFEA 21.

Όσον αφορά στις ξένες στρατιωτικές συμμετοχές, στην επίδειξη συμμετείχε η Γαλλία με μαχητικά αεροσκάφη RAFALE και την Ομάδα Επιδείξεων PATROUILLE DE FRANCE, η Δανία με το ROYAL DANISH AIRFORCE F-16 SOLO DISPLAY, οι ΗΠΑ με μαχητικά αεροσκάφη F-15, και το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας με την Ομάδα Επιδείξεων SAUDI HAWKS καθώς και με μαχητικά αεροσκάφη F-15 και TORNADO, τα οποία αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετέχουν για πρώτη φορά σε τέτοιας μορφής δραστηριότητα εκτός της χώρας τους.

Η πολυπληθής συμμετοχή προσωπικού και μεγάλου αριθμού Ιπταμένων μέσων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Διεθνή Αεροπορική Επίδειξη «Athens Flying Week 2021» προέβαλε τόσο στο ευρύ κοινό όσο και διεθνώς τις ικανότητές τους, οι οποίες αποτελούν σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης συνεργασιών και σχέσεών μας με φίλες και σύμμαχες χώρες σε στρατιωτικό επίπεδο, που σε συνδυασμό με την άρτια προετοιμασία και διοργάνωση του «Athens Flying Week 2021» συνεισέφεραν στην συμμετοχή στην εν λόγω Διεθνή Αεροπορική Επίδειξη μεγάλου αριθμού Ιπταμένων Μέσων από πολλές χώρες, με κάποιες από αυτές να λαμβάνουν μέρος για πρώτη φορά.