Άνθρωποι και μηχανές εδώ και ένα μήνα περίπου, αντιμέτωποι με τα ακραία καιρικά φαινόμενα (πρωτόγνωρα για την Ελλάδα), δίνουν τον αγώνα τους από αέρος να σωθεί ο δασικός πνεύμονας της χώρας…

Η κούραση μεγαλώνει και καταβάλει τα πάντα σε ότι έχει σχέσει με την αεροπυρόσβεση. Σήμερα Κυριακή 8/8 τις απογευματινές ώρες, λίγο έλειψε να θρηνήσουμε άλλο ένα στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας

Αεροσκάφος τύπου PZL της 359 ΜΑΕΔΥ που επιχειρούσε στην περιοχή Μαχαιράδο Ζακύνθου, φέρεται να πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση μετά από τεχνικό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο πιλότος.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι κατάφερε να το ακινητοποιήσει έχοντας προσγειωθεί σε συστάδες πεύκων. Ο πιλότος μετά την αναγκαστική προσγείωση κατάφερε να βγει μόνος του από το αεροσκάφος, ενώ ελικόπτερο Super Puma παρέλαβε τον πιλότο όπου τον μετέφερε στο 251 ΓΝΑ για προληπτικούς λόγους.

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Άνθρωποι και μηχανές στα όρια τους... παρ' ολίγον τραγωδία με PZL. Το χρονικό (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ), ID: 28583

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Το PZL είχε σταλεί μαζί με ένα ακόμη αεροσκάφος του τύπου για να ενισχύσουν από αέρος τις προσπάθειες κατάσβεσης πυρκαγιάς μικρής έκτασης στην περιοχή Λαγώποδο-Μαχαιράδο. Επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Το αεροσκάφος άνηκε στην 359 ΜΑΕΔΥ με S/N 128