Η Υποσμηναγός (Ι) Αχιλλεία Γεωργακίλα της 338 Μοίρας Διώξεως Βομβαρδισμού με έδρα την 117 Πτέρυγα Μάχης, παραχώρησε συνέντευξη μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην τηλεόραση της ΕΡΤ (Ertflix).

Η Πολεμική Αεροπορία ίσως έχει στο δυναμικό της την τελευταία γυναίκα Ιπτάμενο στα Θρυλικά F-4E Phantom II, η Αχιλλεία είναι από τις τελευταίες ή ίσως και η τελευταία γυναίκα παγκοσμίως όπου και θα αποσύρει τα F-4E καθώς φτάνουν σιγά σιγά στο όριο της ζωής.

Ένα πολύ διαφορετικό κορίτσι στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας, η Υποσμηναγός (Ι) Αχιλλεία Γεωργακίλα κατάφερε αυτό που πάντα ήθελε, να γίνει ιπτάμενη. Σε ένα κατεξοχήν αντρικό επάγγελμα είναι συγκυβερνήτης στα F-4E της 338 Μοίρας Διώξεως Βομβαρδισμού.

Είναι η δεύτερη γυναίκα ιπτάμενος που έχει πετάξει στα F-4E Phantom II καθώς η πρώτη γυναίκα είναι η Σμηναγός (Ι) Ιωάννα Χρυσαυγή όπου υπηρετεί ως εκπαιδευτής στα Τ-6Α Texan II στην 120 ΠΕΑ.

Στη συνέντευξη 42 λεπτών η Ιπτάμενος αναλύει την καθημερινότητα της στην εργασία της, την επικινδυνότητα του επαγγέλματος, και τις απαιτήσεις που θέλει αυτό το επάγγελμα ια να το ακολουθήσεις.

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Η τελευταία γυναίκα Ιπτάμενος F-4E παγκοσμίως είναι της 338 ΜΔΒ (ΒΙΝΤΕΟ), ID: 27913

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

One thought on “Η τελευταία γυναίκα Ιπτάμενος F-4E παγκοσμίως είναι της 338 ΜΔΒ (ΒΙΝΤΕΟ)

Comments are closed.