Σύμφωνα με δημοσιογρφικές πληροφορίες του συναδέλφου Μάκη Πολλάτου η Πολεμική Αεροπορία είναι κοντά στην αγορά 24 μονάδων των Γαλλικών αεροσκαφών Rafale αντί για 18 όπως προέβλεπε η αρχική συμφωνία. Μια θετική εξέλιξη που εάν επιβεβαιωθεί και επίσημα τότε θα μιλάμε για μια Πολεμική Αεροπορία “Αστακό” . Πάμε όμως να δούμε πως…και από τι θα εξαρτηθεί η επέκταση της αγοράς συν έξι αεροσκαφών …

Σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αποκάλυψη συμπεριλαμβάνεται σήμερα στις σελίδες της εφημερίδας “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” και φέρει την υπογραφή του έμπειρου και στο αμυντικό ρεπορτάζ συναδέλφου, Μάκη Πολλάτου. Ούτε λίγο ούτε πολύ, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι Έλληνες αξιωματούχοι, πολιτικοί και στρατιωτικοί, εξετάζουν το ενδεχόμενο συμπληρωματικής προμήθειας έξι μαχητικών Rafale για την Πολεμική Αεροπορία.

Πρόκειται για μια αναμφισβήτητα πολύ σημαντική εξέλιξη, ενώ εάν το ρεπορτάζ του καλού συναδέλφου επιβεβαιωθεί επισήμως, θα πρόκειται για μια σκέψη και ενδεχόμενη απόφαση που ασφαλώς κινείται σε εξαιρετικά σωστό δρόμο, με γνώμονα την αμυντική ισχύ της χώρας.

Το γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος αποτελεί όντως “game changer” όπως έχει κατ’ επανάληψη γράψει το DP, ενώ έχουμε καλέσει ανοιχτά την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας να κινηθεί το συντομότερο δυνατό στην κατεύθυνση εξασφάλισης άλλης μιας μοίρας μαχητικών του τύπου.

Δείτε περισσότερα

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Πληροφορίες για επέκταση αγοράς +6 Rafale...Αστακός η Πολεμική Αεροπορία, ID: 27803

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual