Μερικές φορές είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τι σκέπτονται και τι πράττουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Εν προκειμένω, το θέμα αφορά και την Πολεμική Αεροπορία, αφού το επίμαχο ζήτημα είναι η συντήρηση και εκ νέου διάθεση για επιχειρησιακή αξιοποίηση των μεταφορικών αεροσκαφών C-130H Hercules. Μια επιχειρησιακή ανάγκη προτεραιότητας σε κάθε περίπτωση. Ο τρόπος όμως που μεθοδεύεται η επίλυση του προβλήματος, για μια ακόμη φορά μοιάζει πολύ ελληνικός…

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Μέχρι τώρα είχαμε μείνει στο σχέδιο να μεταφερθούν τρία αεροσκάφη του τύπου στο Ισραήλ για να συντηρηθούν από την εξαιρετική Israel Aerospace Industries (IAI). Η διευκρίνιση “εξαιρετική” κρίνεται απαραίτητη ώστε να μη δημιουργηθεί σύγχυση αναφορικά με την επάρκεια της εταιρίας να φέρει σε πέρας το έργο. Παρότι ο αντίλογος επιμένει ότι δεν έχει την απαραίτητη πιστοποίηση. Η ισραηλινή Αεροπορία και η κατάσταση του δικού τους μεταφορικού της στόλου δεν αφήνει περιθώρια έγερσης αμφιβολιών.

Κάπου εδώ αρχίζουν όμως τα περίεργα και βαθύτατα ελληνικά! Η διαπίστωση ότι για να μεταφερθούν στο Ισραήλ τα αεροσκάφη θα πρέπει να αποσυναρμολογηθούν δημιούργησε αμφιβολίες για το συνετό της επιλογής, καθώς θεωρητικά θα μπορούσαν να προκύψουν προβλήματα που δεν υπήρχαν. Επίσης, το κόστος εκ των πραγμάτων θα ήταν μεγαλύτερο.

Δείτε περισσότερα