Είτε έχουν γίνει υπερβολικά “μυγιάγγιχτοι”, είτε ψάχνουν αφορμή να προκαλέσουν ένταση, είτε στο γνωστό πλαίσιο του μεγαλοϊδεατισμού τους, μπέρδεψαν το ερευνητικό “TCG Çeşme” με… αεροπλανοφόρο! Πώς αλλιώς να δικαιολογηθεί η υπερπροβολή ανύπαρκτου θέματος “παρενόχλησης” υποτίθεται του ερευνητικού σκάφους, κοντά στη Λήμνο, από τέσσερα ελληνικά μαχητικά F-16, τα οποία σύμφωνα με τους ίδιους, πετούσαν σε ύψος ενός χιλιομέτρου και σε απόσταση σχεδόν τεσσάρων χιλιομέτρων!

Τα ελληνικά μαχητικά υποτίθεται ότι εξαπέλυσαν αερόφυλλα (chaffs), τα οποία οι… “έχοντες τη μύγα” αγαπητοί γείτονες, έσπευσαν να το ερμηνεύσουν ως πρόκληση. Στερείται νοήματος να μπούμε στη διαδικασία να τους εξηγήσουμε υπό ποιες προϋποθέσεις και συνθήκες αυτό μπορεί να συμβεί. Ας το κάνει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας που προβαίνει σε τέτοιες γελοίες ανακοινώσεις.

Σαφέστατα, αυτό μπορούν να το πληροφορηθούν από τους ναυάρχους και τους πτεράρχους που θεώρησαν απαραίτητο να εγείρουν το ζήτημα αυτό στα μέσα ενημέρωσης της χώρας τους, επιχειρώντας με το ζόρι να… τεκμηριώσουν ελληνικές προκλήσεις! Οι οποίοι μάλιστα ανακοίνωσαν πομπωδώς, ότι οι καημένοι αναγκάστηκαν να προβούν σε “απαραίτητη ανταπόδοση” (necessary retaliation).

Δείτε περισσότερα