Θα ήταν λάθος να μείνουν εκτός εκσυγχρονισμού τα F-16 Block 30. Διότι εδώ το κόστος είναι σκανδαλωδώς χαμηλό για μαχητικό αεροσκάφος. Και για να μην θεωρηθεί ότι υπερβάλουμε, ιδού…

Έχοντας υποστεί δύο προγράμματα δομικών αναβαθμίσεων (Falcon Up & Falcon Star) και έχοντας διαθέσιμα απάρτια για την αναβάθμιση άλλων 47 μαχητικών αεροσκαφών (περισσεύουν και καμιά δεκαριά “σετ” εάν αναβαθμιστούν όλα τα F-16 Block 30 εάν αφαιρεθούν οι απώλειες), το κόστος θα είναι σημαντικά χαμηλότερο των Block 50 που απαιτούν και δομικές παρεμβάσεις!

Αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν επιχειρησιακά με αξιώσεις για την καθημερινή “λάντζα” στο Αιγαίο ώστε να μην καταπονούνται τα νεότερα, αλλά και να εξελιχθούν σε ένα ιδιαίτερα φονικό εργαλείο σε συνδυασμό με νέα όπλα όπως π.χ. οι συλλογές Spice των Ισραηλινών, ή άλλα που θα αποκτήσει από τις ΗΠΑ η Πολεμική Αεροπορία και θα τα εξειδικεύσει στον ρόλο που θα επιλεγεί για τις πολεμικές Μοίρες των F-16 Block 30.

Επειδή όμως πολύς λόγος γίνεται και για την προοπτική πώλησής τους για να χρηματοδοτηθεί η αγορά άλλων πιο σύγχρονων, το επιχείρημα υπέρ του εκσυγχρονισμού τους παραμένει ισχυρό. Ενδεχομένως δε καθίσταται και ισχυρότερο. Το ερώτημα στο οποίο οφείλουν να αναζητήσουν την απάντηση, είναι πόσο πιο ακριβά θα κοστίζουν αναβαθμισμένα στην αγορά. Διότι σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, η απάντηση θα τους εκπλήξει.

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: F-16 Block 30 : Η αναβάθμισή τους είναι ζωτικής σημασίας για την ΠΑ με μικρό κόστος..., ID: 27387

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Κι αν ο αντίλογος είναι “μπορεί τον εκσυγχρονισμό να μας τον πληρώσει αυτός που θα τα επιλέξει για αγορά”, θα αντιτείνουμε: Για ποιον λόγο αυτός που θα τα επιλέξει να μην επιθυμεί η αναβάθμιση να γίνει σε δική του εταιρία με την παράλληλη μεταφορά τεχνογνωσίας; Είναι παράλογο; Σε αυτή την περίπτωση χαμένη δεν θα βγει η αμερικανική Lockheed Martin ως κατασκευάστρια, αλλά η ελληνική ΕΑΒ. Ας το σκεφτούμε λοιπόν σοβαρά.

Δείτε περισσότερα : Για πoιο λόγο αργούμε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα F-35 ?