Του Στέργιου Δ. Θεοφανίδη

Το ελληνογαλλικό κομμάτι της επιχείρησης Skyros 2021, δεν ήταν η πρώτη συνεργασία Μοιρών της Πολεμικής Αεροπορίας και μονάδων επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού με το γαλλικό μαχητικό Rafale. Ήταν όμως η πρώτη συνεργασία – άσκηση κατά την οποία η Γαλλική Αεροπορία, αποκάλυψε πολλά από τα χαρακτηριστικά και τις πραγματικές δυνατότητες του, από τη στιγμή που επίσημα πλέον, η Ελλάδα, πέρα από σύμμαχος χώρα, μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., είναι και μέλος του Club Rafale.

Ήταν μία φράση που χρησιμοποίησε ο Γάλλος Α/ΓΕΑ, πτέραρχος Philippe Lavigne, στην ομιλία κατά την επίσκεψη των επισήμων στις εγκαταστάσεις της 332 Μοίρας στην 114 Πτέρυγα Μάχης, λίγο πριν το τέλος της ελληνογαλλικής συνεργασίας στο πλαίσιο της αποστολής Skyros 2021. “Welcome to the Rafale club”.

Για το τι σηματοδοτεί για την Πολεμική Αεροπορία και την ελληνική άμυνα ευρύτερα, η ένταξη αυτού του οπλικού συστήματος σε ελληνική υπηρεσία, έχουν γραφτεί τα σχεδόν πάντα κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες από το DP. Δεν θα τα επαναλάβουμε κατά συνέπεια…

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: ΗΝΙΟΧΟΣ 2021 : 12 Rafale φέρνουν οι Γάλλοι για την πολυεθνική άσκηση (ΒΙΝΤΕΟ), ID: 27304

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Δείτε περισσότερα