Το πράσινο φως για την έναρξη των εργασιών κατασκευής υποδομών για τη φιλοξενία ιπτάμενων τάνκερ της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας, άναψε η ολοκλήρωση – πρόσφατα σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» – του τεχνικού ελέγχου που διενήργησε εταιρία για λογαριασμό των ΗΠΑ. Όπως είναι γνωστό, το αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα αποτελεί ένα από τα προς αξιοποίηση αεροδρόμια που έχουν συμπεριληφθεί στην τροποποιημένη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defence Cooperation Agreement – MDCA) μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, συμφωνία που δρομολογήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιείται από τη σημερινή.

Γράφει ο Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Στο ίδιο πλαίσιο από τις ΗΠΑ αξιοποιούνται ήδη στη Θεσσαλία – στο όνομα της συνεκπαίδευσης – οι υποδομές της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο όπου φιλοξενούνται ήδη πεζοναύτες και ελικόπτερα αμερικανικής ταξιαρχίας (101 Combat Aviation Brigade).

Στην δε 111 Πτέρυγα Μάχης, στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας, στο πλαίσιο αναβάθμισης ελληνικών μαχητικών αναμένονται επενδύσεις της αμερικανικής εταιρείας αεροναυπηγικής και αεροδιαστημικής Lockheed Martin, που παράγει το γνωστό μαχητικό αεροσκάφος F-16.

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Στην 110 Πτέρυγα Μάχης τάνκερ (KC-135) και Global Hawk, ID: 27119

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Δείτε περισσότερα