Του Στέργιου Δ. Θεοφανίδη

Οι πρόσφατες διευκρινίσεις που παρείχε ο ΥΠΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος, σχετικά με την προμήθεια σχετικά με την πρόθεση προμήθειας 40 μαχητικών μέχρι το έτος 2025, συμπεριέλαβαν και αναφορά στο τι ακριβώς θα γίνει με τα 19 εναπομείναντα παλιά Mirage 2000. 17 μονοθέσια Mirage 2000EG και δύο διθέσια Mirage 2000BG.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κου Παναγιωτόπουλου, τα αεροπλάνα θα πουληθούν στην κατασκευάστρια Dassault Aviation, έναντι τιμήματος το οποίο δεν έχει ακόμη καθοριστεί, καθώς η αποτίμηση της αξίας τους θα γίνει από επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας που συγκροτήθηκε για το σκοπό αυτό. Επίσης, όπως διευκρινίστηκε, δεν θα υπάρξει συμψηφισμός με το ποσό που θα καταβληθεί από την ελληνική πλευρά για τα Rafale και τα γαλλικά αερομεταφερόμενα όπλα.

Δηλαδή τα χρήματα της πώλησης των Mirage 2000EG/BG θα καταβληθούν στο ελληνικό Δημόσιο, από την Dassault Aviation. Η εξέλιξη αυτή είναι απολύτως λογική από τη στιγμή που αν δεν πουληθούν, τα μαχητικά αυτά θα πρέπει είτε να αποσυρθούν, είτε και εκσυγχρονιστούν. Κάτι που, εφόσον είναι δυνατόν να γίνει, συνεπάγεται υψηλό κόστος…

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Πωλούνται τα Mirage 2000 χωρίς συμψηφισμό για τα Rafale..., ID: 27113

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Δείτε περισσότερα