Η μαχητική ισχύς της Πολεμικής Αεροπορίας στηρίζεται στα μαχητικά αεροσκάφη και τα και την άριστη εκπαίδευση των χειριστών…

Για να συμβεί όμως αυτό ένας μεγάλος αριθμός εξειδικευμένων στελεχών έχει την ευθύνη να αποδίδει συντηρημένα και έτοιμα τα αεροσκάφη στις μοίρες πρώτης γραμμής. Η εκπομπή της ΕΡΤ “Με Αρετή και τόλμη” επισκέφθηκε την 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο Βόλου και μας μεταφέρει στο κέντρο της τεχνικής υποστήριξης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 30 και Block 50.

…δεν χωράνε λάθη, δεν μας επιτρέπονται λάθη, γι αυτό και δεν γίνονται λάθη!

Εκπομπή “Με Αρετή και τόλμη”

Ρεπορτάζ : Απόλλων Λεονταρίτης

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: 111 Πτέρυγα Μάχης : "Η επίγεια δύναμη" των F-16 Block 30 & Block 50 (ΒΙΝΤΕΟ), ID: 26842

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

“Η μάχη στον αέρα κερδίζεται πρώτα από το έδαφος” Oι μαχητές που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή για την υποστήριξη των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, είναι το τεχνικό προσωπικό.

Στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, η Μοίρα Συντήρησης Βάσης (ΜΣΒ) είναι το επίκεντρο της υποστήριξης τριών πολεμικών μοιρών (330 Μ / 341 Μ / 347 Μ) F-16 Block 30 & Block 50.

Οι επισκευαστικές ικανότητες της της Μοίρας Συντήρησης Βάσης αφορούν την υλοποίηση των περιοδικών επιθεωρήσεων, την υποστήριξή και την αποκατάσταση βλαβών των F-16.

Η αποκατάσταση ενός στρεβλωμένου τμήματος σε ένα εκτινασσόμενο κάθισμα, ή η αποκατάσταση μίας καλύπτρας είναι εξαιρετικά πολύπλοκες διαδικασίες, απαιτούν σημασίας στην ακρίβεια που φτάνει τα χιλιοστά.

Η εξειδίκευση του τεχνικού προσωπικού αποφέρει τεράστια εξοικονόμηση πόρων, καθώς οι εργασίες σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να γίνονται στο εξωτερικό με ότι συν επάγεται αυτό…από πλευράς κόστους.

Μέρα και νύχτα με κάθε καιρό το προσωπικό της Μοίρας Συντήρησης Βάσης εργάζεται με υψηλή συναίσθηση αποστολής, ώστε τα μαχητικά της 111 Πτέρυγας Μάχης να είναι παν έτοιμα για να αναλάβουν αποστολές στις πολεμικές μοίρες.