Το μουσείο ανήκει στην κατηγορία των ιστορικών τεχνολογικών μουσείων και η αποστολή του είναι η συγκέντρωση, διαφύλαξη και η έκθεση των κειμηλίων της αεροπορίας… η μελέτη και η τεκμηρίωση της ιστορίας και η προβολή των ιερών αγόνων και της αεροπορικής ιδέας ανά τους αιώνες.

Στο ιστορικό αεροδρόμιο του Τατοΐου στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας, εδρεύει το μοναδικό μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας που στεγάζει όλους τους τύπους των αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων που έχουν υπηρετήσει στην Πολεμική Αεροπορία και έχουν αποσυρθεί, καθώς και άλλα σημαντικά εκθέματα από δωρεές και ανευρέσεις από τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο.

Ο Διοικητής του μουσείου Σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Καρακώστας μιλά στην κάμερα της εκπομπής “Με Αρετή και Τόλμη” για το έργο που προσφέρει το μουσείο.

Έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό επιμελείται την επισκευή και συντήρηση των εκθεμάτων στο υπόστεγο συντήρησης, ώστε να λάβουν την κατάλληλη μορφή και να εγκατασταθούν στο μουσείο.

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Ένα μουσείο γεμάτο "χρυσή" αεροπορική ιστορία (ΒΙΝΤΕΟ), ID: 26757

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Το υπόστεγο συντήρησης του μουσείου της Πολεμικής Αεροπορίας, απαρτίζεται από τις ειδικότητες του μηχανικού αεροσκαφών, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα μηχανικά μέρη των αεροσκαφών, είναι ο ελασματουργός, ο οποίος δουλεύει κυρίως στα εξωτερικά μέρη του αεροσκάφους και ο χρώστης όπου αναλαμβάνουν την βαφή των αεροσκαφών.

Το μουσείο αποτελείται από τον ειδικό χώρο του υπόστεγου, από την νότια πίστα με μαχητικά αεροσκάφη 1ης και 2ης γενιάς, την βόρια πίστα με μαχητικά, μεταγωγικά, εκπαιδευτικά, πυροσβεστικά, καθώς και ναυτικής συνεργασίας αεροσκάφη, ελικοφόρα, καθώς και βοηθητικά οχήματα υποστήριξης και πυραύλους εδάφους αέρος.

Εντός του υπόστεγου “Λέρος” βρίσκονται τοποθετημένα εκθέματα από τα πρώτα εκπαιδευτικά αεροσκάφη, μαχητικά 1ης γενιάς, καθώς και ελικοφόρα αεροσκάφη που συμμετείχαν στο Β΄παγκόσμιο πόλεμο.

Δύο από τα πιο σημαντικά στολίδια που σώζονται σήμερα στο μουσείο, είναι ένα από τα πέντε σε όλο τον κόσμο αμερικάνικης κατασκευής, βομβαρδιστικά “Helldiver”, που συμμετείχαν στο Β΄ παγκόσμιο πόλεμο και ένα τμήμα του αεροσκάφους “Noratlas” όπου κατ έπεσε στην αποστολή “ΝΙΚΗ” το 1974.