Το σκοτάδι έχει απλωθεί πάνω από το ορμητήριο των F-16 Block 52+ της Πολεμικής Αεροπορίας, οι πιλότοι βαδίζουν προς τα μαχητικά τους έτοιμοι για μια ακόμη αποστολή στους ουρανούς του Αιγαίου…

Οι αποστολές νυχτερινης αναχαίτησης και κρούσης αποτελούν συμαντικό παράγοντα αεροπορικής ισχύος…στη γραμμή πτήσεων της 115 Πτέρυγας Μάχης οι πιλότοι των F-16 τροχοδρομούν για απογείωση.

Για τους ανθρώπους της 340 Μοίρας “Αλεπού” οι νυχτερινές πτήσεις αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας. Οι απαιτήσεις για τους ιπτάμενους είναι μεγάλες, κι αυτό διότι θα πρέπει εκτός από άριστοι μαχητές και γνώστες του F-16, να είναι πιστοποιημένοι σε μια σειρά από επί μέρους συστήματα και όπλα .

Η πτήση την νύχτα έχει τεράστια διαφορά από την ημέρα, είναι δύσκολή και πιο επικίνδυνη…χάρης όμως τα συστήματα και την εκπαίδευση που λαμβάνουν οι χειριστές της 340 Μοίρας μπορούν να διεξάγουν επιχειρήσεις με απόλυτη ασφάλεια.

Τα εργαλεία τους είναι το ατρακτίδιο σκόπευσης του συστήματος “Lantirn” και οι διόπτρες νυχτερινής οράσεως, χάρης αυτά μπορούνε να πετάξουν σε χαμηλό ύψος στο απόλυτο σκοτάδι.

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Οι "αλεπούδες" της 340 Μοίρας στο απόλυτο σκοτάδι, ID: 26734

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Ρεπορτάζ : Απόλλων Λεονταρίτης

Εκπομπή : Με Αρετή και τόλμη