Μια πολύ ενδιαφέρουσα διαβούλευση μεταξύ των υπουργείων Άμυνας Ελλάδας και Γαλλίας βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως πληροφορείται από αξιόπιστες πηγές το DP. Αφορά την έκθεση αμυντικού υλικού DEFEA που ο κορονοϊός δεν κατάφερε να… σκοτώσει! Μπορεί να μην πραγματοποιήθηκε, όμως “κάθε εμπόδιο σε καλό” όπως συνηθίζουμε στην Ελλάδα να λέμε! Θα το εξηγήσουμε στη συνέχεια.

Η συζήτηση των υπουργείων Άμυνας όμως, αφορά την παρουσία ως έκθεμα του νέου ισχυρότατου οπλικού συστήματος που θα υπερασπίζει, εκτός απροόπτου, την ελληνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα, το μαχητικό αεροσκάφος Rafale!

Η επιδίωξη είναι οι Γάλλοι να φέρουν στην έκθεση το Rafale και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, έχουν τείνει ευήκοον ους στο ελληνικό αίτημα. Πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά! Εάν τελικά εξασφαλιστεί η παρουσία του Rafale και δεδομένης της παρουσίας και άλλων κορυφαίων γαλλικών αμυντικών βιομηχανιών στην DEFEA (MBDA, Safran κ.λπ.) που εμπλέκονται, είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρχει ένα στατικό έκθεμα με πλήρη οπλικό φόρτο.

Δείτε περισσότερα