Του Στέργιου Δ. Θεοφανίδη

Έχει παρέλθει ήδη χρονικό διάστημα δύο μηνών από τότε που αναφερθήκαμε αναλυτικά για πρώτη φορά στην πρόσκληση που απέστειλε το ΓΕΑ στην κατασκευάστρια του F-16 Lockheed Martin Aeronautics, για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των μαχητικών F-16 Block 50 στο επίπεδο Block 50+ Advanced (Block 50M χάριν συντομίας).

Επανερχόμαστε στο ίδιο ζήτημα λόγω αδικαιολόγητης καθυστέρησης της ολοκλήρωσης της διαδικασίας αποστολής της LOR (Letter of Request) προς τις ΗΠΑ που παρατηρείται, παρά τη μέγιστη επιχειρησιακή κρισιμότητα του προγράμματος.

Είναι κάτι που έχουμε γράψει πολλές φορές και δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε… Η Πολεμική Αεροπορία είναι υποχρεωμένη εκ των πραγμάτων να βασιστεί για πολλά ακόμη χρόνια στα μαχητικά F-16 και Mirage 2000. Όσο και αν τις εντυπώσεις κλέβουν τα δημοσιεύματα σχετικά με τα Rafale που φαίνεται ότι θα προμηθευτούμε από τη Γαλλία και τα F-35A Lightning II που η Ελλάδα έχει ζητήσει από τις ΗΠΑ, το μεγαλύτερο βάρος των καθημερινών επιχειρησιακών αναγκών, θα συνεχίσουν να σηκώνουν οι δύο προαναφερόμενοι τύποι μαχητικών. Για τους εξής απλούς λόγους:

Δείτε περισσότερα