Οι αόρατοι φρουροί των φαντασμάτων του Αιγαίο είναι γένος θηλυκού, γυναίκες επιμελούνται την τεχνική συντήρηση των μαχητικών αεροσκαφών F-4E Phantom II σε συνεργασία με άντρες συναδέλφους τους…

Ίσως οι περισσότεροι να μην το γνωρίζουν, αλλά εφέτος αρχηγός της Σχολής Ικάρων (ιπτάμενη) είναι γυναίκα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Σχολής, όπως βεβαιώνουν από το ΓΕΑ, που μια γυναίκα είναι αρχηγός της Σχολής.

Πέραν τούτου όμως εδώ και μήνες μία άλλη ελληνίδα είναι συγκυβερνήτης σε μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας (σε ένα Φάντομ) και έχει τον βαθμό του υποσμηναγού. Υπηρετεί στην 338 Μοίρα Δίωξης Βομβαρδισμού. Μια άλλη επίσης υποσμηναγός είναι σήμερα εκπαιδευόμενη στα Μιραζ-2000 και σε λίγο θα βρεθεί στον αέρα του Αιγαίου προστατεύοντας τον εθνικό εναέριο χώρο από προκλήσεις κάθε είδους όπως αναφέρει η ιστοσελίδα tovima.gr.

Υπάρχει και μια άλλη γυναίκα πιλότος η οποία έχει υπηρετήσει ως ιπτάμενη στα Φάντομ (στα RF-4) και σήμερα είναι εκπαιδεύτρια ιπταμένων στην Καλαμάτα. Μαζί με αυτές και οι γυναίκες πιλότοι στα επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι.

Δείτε περισσότερα

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Οι θηλυκοί "φύλακες άγγελοι" της Πολεμικής Αεροπορίας (ΒΙΝΤΕΟ), ID: 26644

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual