Από τις αρχές της εβδομάδας στην ισπανική πόλη και στη αεροπορική βάση Los Lianos βρίσκονται ιπτάμενοι και τεχνικοί από την 330 Πολεμική Μοίρα «ΚΕΡΑΥΝΟΣ» της πρώτης Μοίρας της HAF η οποία φιλοξένησε μαχητικά F-16.

 Tα «μπαρουτοκαπνισμένα» με χιλιάδες αναχαιτίσεις ελληνικά μαχητικά πέταξαν στην ανατολική Ισπανία για να λάβουν μέρος σε ένα από τα πλέον σημαντικά «σχολεία» του ΝΑΤΟ στο οποίο τα ελληνικά φτερά τα τελευταία χρόνια έχουν γράψει ιστορία κατακτώντας διακρίσεις τόσο σε επίπεδο Μοίρας όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Παρά τη σκιά της πανδημίας το TLP αν και με μειωμένη συμμετοχή αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί κανονικά  και η HAF δεν θα μπορούσε ούτε αυτή τη φορά να λείψει από το σημαντικό αεροπορικό ραντεβού. Συνολικά 20 μαχητικά θα λάβουν μέρος και εκτός από τα ελληνικά F-16 στη βάση Los Llanos έχουν προσγειωθεί Mirage, Eurofighte r και F-18 από Γαλλία, Ιταλία και την χώρα που οργανώνει το TLP Ισπανία.

24 ιπτάμενοι θα πετούν καθημερινά από την ερχόμενη Δευτέρα έπειτα από την πρώτη εβδομάδα προσαρμογής και μαθημάτων στη βάση ενώ συνολικά στο «σχολείο» συμμετέχουν 400 στελέχη και από τις τέσσερις χώρες, αξιωματικοί πληροφορίων, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, τεχνικοί και βοηθητικό προσωπικό.

Την περασμένη άνοιξη στο TLP τις εντυπώσεις «έκλεψαν» οι ιπτάμενοι από τις δύο Πολεμικές Μοίρες της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα, οι «Αλεπούδες» της 340 και τα «Αστέρια» της 343 και μάλιστα Σμηναγός από την 340 ανακηρύχθηκε ως ο «Best Warrior» του «σχολείου». Διάκριση την οποία είχαν κατακτήσει στο παρελθόν ιπτάμενοι από την 337 Μοίρα «Φαντάσματα» και την 335 Μοίρα «Τίγρης».

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Οι "κεραυνοί" της 330 Μοίρας στην TLP 2020 (2), ID: 26616

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Βίντεο αρχείο από το TLP 2020 (1)

Από το λεπτό 05:38 έως 07:58 οι ελληνικές συμμετοχές.

Φωτογραφία αρχείου