Του Στέργιου Δ. Θεοφανίδη

Τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων αποδεικνύουν ότι στην Ελλάδα μόνο για σχεδιασμό και ορθολογισμό δεν μπορούμε να μιλάμε σε ό,τι αφορά τα εξοπλιστικά. Επειδή το ίδιο βέβαια ισχύει και σε όλους τους άλλους κρίσιμους τομείς που επηρεάζουν την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών (υγεία, εκπαίδευση, δημόσια διοίκηση…), καλό θα ήταν να αποκτήσουμε τουλάχιστον συναίσθηση των δυνητικών συνεπειών της εθνικής μας ανοργανωσιάς. Οι συνέπειες αυτές μπορούν να οδηγήσουν σε ανεπανόρθωτες ζημιές, τόσο από επιχειρησιακής όσο και από οικονομικής πλευράς.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, είχαμε σχετικά πρόσφατα αναφερθεί στην προοπτική απόκτησης αριθμού μεταχειρισμένων μαχητικών Mirage 2000-9 της Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), από την Ελλάδα. Μία προοπτική που προκύπτει από το γεγονός ότι η μικρή αραβική χώρα θα προβεί στην παραγγελία (όπως όλα δείχνουν…) τουλάχιστον 50 μαχητικών 5ης γενιάς F-35A Lightning II.

Επιπρόσθετα, οι διμερείς σχέσεις οδεύουν από το καλό στο καλύτερο, το οποίο οφείλεται και στη συνειδητοποίηση από τους Άραβες φίλους μας ότι η Ελλάδα αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας στον τουρκικό αναθεωρητισμό και επεκτατισμό, ο οποίος απειλεί πολυδιάστατα και τους ίδιους.

Δείτε περισσότερα

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα ΗΑΕ : Ευκαιρία για την απόκτηση 15 μονάδων Mirage 2000-9, ID: 26630

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual