Ένας αληθινός ήρωας του έπους του 1940

Ένας ζωντανός θρύλος της Ελληνικής Πολεμικής αεροπορίας. Πολέμησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο του 1940 ως αντιπτέραρχος. Σήμερα στα 99 του χρόνια μιλά για τις εμπειρίες του μέσα από μια λεπτομερής συνέντευξη.

Ο αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Κωνσταντίνος Χατζηλάκος, πιλότος καταδιωκτικών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο του 1940 και ζωντανός θρύλος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ – Ο Κωνσταντίνος Χατζηλάκος (δεξιά) με τους συμπολεμιστές του, Σωτήρη Σκάντζικα (αριστερά) και Γιώργο Ξανθάκο στο Σίντι Μπαράνι το 1943. Ο αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Κωνσταντίνος Χατζηλάκος, πιλότος καταδιωκτικών στον Β’ΠΠ, και ζωντανός θρύλος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, στα 99 του χρόνια παραχώρησε συνέντευξη στον δημοσιογράφο του ΑΠΕ-ΜΠΕ Βασίλη Πια, ξετυλίγοντας το νήμα της μυθιστορηματικής ζωής του. Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο Κωνσταντίνου Χατζηλάκου/STR

Το 1940 όλα άρχισαν με το «ΟΧΙ»
«Για μας τούς νέους Ίκαρους, όλα άρχισαν με το «ΟΧΙ» της Ελλάδας και συνεχίστηκε με την εκπλήρωση ενός όρκου και ενός χρέους. Μια πορεία γεμάτη άγχος, πόνο και αίμα. «Ή ταν ή επι τας». Έτσι και έγινε» αναφέρει ο Κωνσταντίνος Χατζηλάκος που υπογράφει και ένα σπουδαίο βιβλίο με μαρτυρίες της εποχής, με τίτλο «Τελευταία αποστολή».

Δείτε περισσότερα

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Κώστας Χατζηλάκος: Ο πιλότος-θρύλος του ’40: «Απογειωνόμασταν 4, επιστρέφαμε 2, μπορεί και κανένας», ID: 26570

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual