Γιάννης Νικήτας

Ένα βήμα πιο κοντά στο μαχητικό 5ης γενιάς F-35 είναι η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ). Σύμφωνα με αποκλειστικές και πλήρως διασταυρωμένες πληροφορίες του γράφοντος, την 6η Νοεμβρίου 2020 το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας απέστειλε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ επίσημη επιστολή έκφρασης ενδιαφέροντος. Πρόκειται για την επιστολή με επίκεντρο την γνωστοποίηση προμήθειας αεροσκαφών F-35 ώστε να εκκινήσουν οι διαδικασίες για την απόκτηση μιας μοίρας αεροσκαφών 5ης γενιάς (περί τα 18 έως 24 αεροσκάφη).

Υπενθυμίζεται, ότι το καλοκαίρι του 2020 η ΠΑ είχε λάβει από τις ΗΠΑ τη λεγόμενη P&A (Price and Availability) ύψους τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 2,62 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η P&A περιλαμβάνει γιγαντιαία επιμέρους σύμβαση τεχνικής υποστήριξης ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας.

Στη παραπάνω τιμή δεν περιλαμβάνεται η απόκτηση του πακέτου των όπλων που θα ζητήσει η ΠΑ αλλά μόνον κόστη προμήθειας μαχητικών (στα 85 εκατομμύρια δολάρια το αεροσκάφος) καθώς και αρχικής εκπαίδευσης, υποδομών και τεχνικής υποστήριξης.

Δείτε περισσότερα

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Κοντά στην απόκτηση μιας μοίρας F-35 είναι η Πολεμική Αεροπορία..., ID: 26578

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual