Τα συντρίμμια του αεροφωτογραφικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη σε δασώδη περιοχή της Καλογριανής αντίκρισαν ο Πρόεδρος και τα μέλη του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου Άγιος Ραφαήλ”, κατά τη διάρκεια της διάνοιξης μονοπατιού.

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2001 και ώρα 10:55 το πρωί. Το RF-4Ε εκτελούσε αποστολή αεροφωτογράφησης σε χαμηλό ύψος συνοδευόμενο από το Νο 2 του σχηματισμού , το αεροσκάφος κατ΄έπεσε σε ορεινή δύσβατη περιοχή για αγνώστους λόγους χωρίς ευτυχώς οι δύο χειριστές να υποστούν κάτι σοβαρό… Ο κυβερνήτης Σμηναγός Κωνσταντίνος Γιαννούλης και ο συγκυβερνήτης Υποσμηναγός Σωτήρης Μαγκώτσιος πρόλαβαν και εγκατέλειψαν το αεροσκάφος επιτυχώς χρησιμοποιώντας το σύστημα εκτίναξης.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε λίγες ώρες αργότερα η διάσωσή τους από ελικόπτερο Super Puma.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την 110 Πτέρυγα Μάχης, που εδρεύει στη Λάρισα, και η πτώση του έγινε αντιληπτή έπειτα από μία ώρα από τους δεκάδες κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι αμέσως ειδοποίησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες του Νομού Τρικάλων προκειμένου να υπάρξει τάχιστη κινητοποίηση των σωστικών δυνάμεων, καθώς οι δύο πιλότοι έπεσαν σε δασώδη πλαγιά, καλυμμένη με παχύ χιόνι.

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Ένα RF-4E στο δάσος της Καλογριανής..., ID: 26215

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες, οι δύο πιλότοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λάρισας για προληπτικές εξετάσεις.

Κάτοικοι της περιοχής είδαν το RF-4E να κάνει “περίεργες στροφές” γύρω από τον εαυτό του -όπως είπαν- προτού πέσει στο βουνό.

Όπως προαναφέραμε, ο Πρόεδρος Σωτήρης Αδάμος και τα μέλη του δραστήριου Συλλόγου της Καλογριανής προέβησαν στη διάνοιξη και σήμανση του μονοπατιού στη μοναδικής ομορφιάς δασώδη περιοχή του χωριού, συνολικού μήκους 1.200 μ. Σίγουρα αξίζει να το επισκεφτείτε!

Πηγή : www.tameteora.gr