Πεδίο Βολής Σούδας – Βολές Patriot από την Γερμανική Πολεμική Αεροπορία

GER_HOL_patriot-c-NAMFI-1

Είναι οι βολές πυραύλων των αντιαεροπορίκων συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς patriot…

Το Πεδίο Βολής Κρήτης φιλοξενεί την εθνική αξιολόγηση τριών μονάδων αντιαεροπορικών patriot της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο πεδίο βολής Σούδας αναπτύχθηκαν έξι αντιαεροπορικά συστήματα patriot, η εκπαίδευση που πραγματοποίησε  η Γερμανική Πολεμική Αεροπορία διήρκεσε τρεις εκπαιδευτικές  ημέρες

Τρεις εκπαιδευτικές ημέρες και πολλαπλά παράθυρα βολών για τους εκτοξευτές, σενάριο οχτώ απλοί στόχοι ταυτόχρονα στον αέρα για αναχαίτιση με αφετηρία το νησί της Κρήτης και ένας ακόμη για αντιβαλιστική βολή με αφετηρία εκτόξευσης την νήσο Μακρά.

Το Πεδίο Βολής Κρήτης είναι το μόνο Πεδίο βολής στην Ευρώπη για βολές patriot η Γερμανική Αεροπορία είναι χρήστης αυτού από την δεκαετία του 60.

Το κέντρο ελέγχου με τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει και την διαρκή επικοινωνία με λιμεναρχεία και αεροδρόμια, έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα την εναέρια και θαλάσσια ασφάλεια σε όλο το εύρος της περιοχής που πραγματοποιείτε  η βολή.

Είτε για εθνική, είτε για αξιολόγηση στα πλαίσια του ΝΑΤΟ το πεδίο βολής Κρήτης είναι είναι ένας τόπος αξιόπιστης και πιστοποιημένης  εκπαίδευσης