Πρωτοφανές. Τουρκικά μαχητικά έχουν κάνει από το πρωί και μέσα σε μία ώρα πέντε υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες και συνεχίζουν κλιμακώνοντας όπως φαίνεται την ένταση στην περιοχή που έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα με παραβιάσεις τόσο του εθνικού εναέριου χώρου όσο και των χωρικών υδάτων.


Για τρίτη ημέρα σήμερα, από τις 8:33 που ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 πέταξε πάνω από τις Οινούσσες μέχρι και τις 9:30 είχαν σημειωθεί συνολικά πέντε πτήσεις άνωθεν του νησιού προκαλώντας μεγάλο πλέον προβληματισμό και ανησυχία στους επιτελείς του Πενταγώνου.

Από τη Δευτέρα μέχρι και πρίν από λίγη ώρα λοιπόν η Άγκυρα έχει πραγματοποιήσει 10 υπερπτήσεις. Αριθμός που συμβαίνει σε μήνες ή και χρόνο.Κι αυτό είναι ενδεικτικό των προθέσεων της.

Είναι προφανές πλέον πώς πρέπει να υπάρξει πιο δραστική αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας αν και αυτό όπως επισημαίνουν ανώτατοι αξιωματικοί μπορεί αν είναι επιδίωξη της Άγκυρας. Να προκαλέσουν δηλαδή την αντίδραση της Ελλάδας και να το εκμεταλλευτούν για να στήσουν ένα “θερμό επεισόδιο” στο Αιγαίο. Αυτή τη στιγμή όπως αναφέρουν πληροφορίες γίνεται έκτακτη σύσκεψη στο Πεντάγωνο για την αντιμετώπιση της τουρκικής φρενίτιδας…

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Έτοιμοι για όλα οι Έλληνες χειριστές, ID: 1530

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Πάντως και αυτή η… αναγνώριση δεν αρκεί όταν οι Τούρκοι θεωρούν δικό τους έδαφος τις Οινούσσες και πετούν ολοένα και πιο χαμηλά πάνω από το νησί. Η τελευταία υπέρπτηση έγινε στα 10.000 πόδια.

Και δεν είναι μόνο οι προκλήσεις στον αέρα, αλλά και στη θάλασσα, αφού σχεδόν καθημερινά σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής παραβιάζουν τα χωρικά ύδατα στη Λέσβο και στις Οινούσσες δήθεν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών.

Όπως έχουμε επισημάνει ο Τ. Ερντογάν δέχεται σφοδρές επικρίσεις στο εσωτερικό της χώρας για τα πολλά μέτωπα που έχει ανοίξει που εκθέτουν την Τουρκία και την έχουν φέρει σε δύσκολη θέση. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό να επιχειρήσει να προκαλέσει τεχνητή ένταση και κρίση στο Αιγαίο για την εκτόνωση της κατάστασης εκμεταλλευόμενος και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Σε ερώτηση μας σε Έλληνα χειριστή σχετικά με την τούρκικη δραστηριότητα αυτό που μας επισήμανε ήταν : Ότι σε περίπτωση που χρειαστεί και πάρουμε τις ανάλογες εντολές και οδηγίες από την ηγεσία του υπουργείου, οποιαδήποτε στιγμή θα έχουν σκληρή απάντηση από την Πολεμική Αεροπορία.