Λίγο έξω από τη Λάρισα, στον περίβολο ενός εγκαταλελειμμένου εργοστασίου, φιλοξενούνται 400 πρόσφυγες και μετανάστες.

Συγκεκριμένα, σε αυτόν τον χώρο φιλοξενούνται, μέχρι να διαμορφωθεί το στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου στο Κουτσόχερο, 394 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Συρία και το Αφγανιστάν, εκ των οποίων 200 είναι παιδιά, υπό την εποπτεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων, ενώ την καθημερινή σίτιση τους έχει αναλάβει η 110 ΠΜ.

Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή έχουν σπεύσει εθελοντικές οργανώσεις αλλά και μεμονωμένοι πολίτες για να συνδράμουν στην προσπάθεια που καταβάλλεται από τις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου οι συνθήκες διαβίωσης στον χώρο όπου έχουν στηθεί 42 σκηνές από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, να είναι οι καλύτερες δυνατές.

Στην περιοχή βρίσκεται κινητή μονάδα της 5ης ΥΠΕ, ενώ εθελοντές γιατροί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπως και μέλη εθελοντικών οργανώσεων που συνδράμουν στη διανομή των τροφίμων. Επίσης, έχουν εγκατασταθεί χημικές τουαλέτες αλλά και ντους, ώστε να υπάρχει ζεστό νερό. Από σήμερα, κατόπιν προσφοράς επιχειρηματία, θα τοποθετηθούν στις σκηνές σόμπες, προκειμένου να εξασφαλιστεί και η θέρμανση. Μάλιστα, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες, ο Δήμος Λαρισαίων πρότεινε χθες στους πρόσφυγες να μεταφερθούν σε κλειστό χώρο εντός της πόλης, αλλά οι ίδιοι αρνήθηκαν, λόγω της επικείμενης μετεγκατάστασής τους στον Κουτσόχερο.

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Η 110 ΠΜ κοτντά στους προσφύγες, ID: 2552

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Την ευθύνη και διαμόρφωση του στρατοπέδου στο Κουτσόχερο, το οποίο σχεδιάζεται να φιλοξενήσει περίπου 1.000 άτομα αλλά υπάρχει προοπτική να φιλοξενήσει και διπλάσιο αριθμό εάν παραστεί ανάγκη, έχει αναλάβει, μετά από σχετική απόφαση του διυπουργικού οργάνου, το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας που εδρεύει στη Λάρισα και προχωρεί με ταχείς ρυθμούς σε σχετικές εργασίες διαμόρφωσης του χώρου και των απαραίτητων υποδομών, αλλά και στο στήσιμο στρατιωτικών σκηνών που θα παράσχουν στέγη στους πρόσφυγες, όπως και στις διαδικασίες εξασφάλισης της σίτισής τους. Ωστόσο, οι κακές καιρικές συνθήκες επηρεάζουν και επιβραδύνουν τους ρυθμούς προετοιμασίας. Σύμφωνα με υπολογισμούς, έως το τέλος της εβδομάδας ο χώρος αναμένεται να είναι έτοιμος για να υποδεχτεί τους πρόσφυγες.

http://www.pronews.gr