Για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο ρωτήθηκε ο Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Η σχέση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχουν αλλάξει αρκετά. Σήμερα βρεθήκαμε 22 υπουργοί σαν να ήμασταν σε μία κοινή κυβέρνηση και συζητήσαμε όλα τα ζητήματα» είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα δούμε ότι οι εχθρικές πολιτικές δεν μας έδωσαν κάτι, αντίθετα μας πήγαν πίσω σε πολλά ζητήματα. Παρόλο που συζητάμε για την προσφυγική κρίση, αυτό δεν σημαίνει πως όλα τα άλλα τα αφήνουμε στην άκρη».

«Όσον αφορά στις εναέριες παραβιάσεις για εσάς, τα σημεία που φαίνεται ότι γίνονται οι παραβιάσεις, για μας δεν είναι.

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Νταβούτογλου : Eαν σας φαίνονται εσάς παραβιάσεις για εμάς δεν είναι., ID: 2800

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Στο κοντινό μέλλον θα προσπαθήσουμε να αδράξουμε τις ευκαιρίες κατά τις συναντήσεις μας ώστε να καταφέρουμε να κάνουμε το Αιγαίο μία θάλασσα ειρήνης και ηρεμίας» υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Η Τουρκία δεν έχει καμία στρατηγική επίθεσης απέναντι στην Ελλάδα και πιστεύω ότι συμβαίνει και το αντίστοιχο από την πλευρά της Ελλάδας προς την Τουρκία».

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «πρέπει να αφαιρέσουμε από το λεξιλόγιό μας το casus belli και πρέπει να εργαστούμε για αυτό».

«Είναι ένα κατάλοιπο μίας άλλης εποχής και δε συνάδει στις προσπάθειές μας να δημιουργήσουμε ένα κλίμα φιλίας και συνεργασίας» συνέχισε.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ