Μεγάλη έκταση δίνουν τα ρωσικά και τα ιρανικά (για πρώτη φορά, τα συγκεκριμένα…) κρατικά ΜΜΕ  με δημοσίευματα στο Sputnik και στο κρατικό ιρανικό Presstv στην προχθεσινή μαζική παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) και τις εμπλοκές ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών.


Μάλιστα το Sputnik σημειώνει ότι “η τουρκική Αεροπορία παραβιάζει τον ελληνικό ενάεριο χώρο σε καθημερινή βάση”!

Xαρακτηριστικά οι Ρώσοι αναφέρουν το γεγονός ότι η ΤΗΚ (τουρκική Αεροπορία) παραβίασε το 2014 τον ελληνικό εναέριο χώρο 2.224 φορές.

Οι Ιρανοί αναφέρονται στην τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο με τίτλο στο εν λόγω άρθρο: “Turkish fighter jets violate Greek airspace”!

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Σφαλιάρες στην Τουρκία από Ρωσία και Ιράν για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, ID: 3332

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων σημειώνει ότι “Τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της  Ελλάδος πάνω από τα νησιά του Αιγαίου πολλές φορές. Εξι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας  διενέργησαν πάνω από 20 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στην περιοχή των νησιών του ανατολικού και  του κεντρικού Αιγαίου.

Δύο  από τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα και αμέσως ενεπλάκησαν σε  εικονικές αερομαχίες με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τα οποία μετέβησαν αμέσως στην περιοχή για να τα  αναχαιτίσουν.”

Να αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι Ιρανός αναγνώστης στο presstv στο σχόλιο του αναφέρει πως “Κάποτε οι Έλληνες δεν θα τα ανεχόντουσαν αυτά” προφανώς γνωρίζοντας την ιστορία μας…

Πάντως, η τοποθέτηση του ιρανικού κρατικού Μέσου, είναι άκρως εντυπωσιακή. Και σχετίζεται πιθανότατα  χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Eνέργειας Π.Σκουρλέτης: Οτι η Ελλάδα προορίζεται από το Ιράν να αποτελέσει την πύλη εισόδου του στην Ευρώπη…

Για πρώτη φορά όμως το θέμα καλύπτεται και από λιβανέζικα ΜΜΕ και πιο συγκεκριμένα από το Almasdarnews.

Κάτι που αποτελεί έκπληξη καθώς τα λιβανέζικα ΜΜΕ πρώτη φορά ασχολούνται με αυτό το θέμα, σε μία χώρα όπου η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ έχει πολλές “άκρες”…

Το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων κάνει σαφή αναφορά στην παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου που έγινε πριν τρεις ημέρες από έξι τουρκικά μαχητικά στην περιοχή της Λήμνου και της Λέσβου.

Αναφέρεται επίσης και στις δυο εμπλοκές κατά την αναχάιτιση των τουρκικών μαχητικών από τα ελληνικά μαχητικά  και τονίζουν και αυτοί το εντυπωσιακό νούμερο παραβιάσεων από την ΤΗΚ που το 2014 έφτασε όπως προείπαμε τις 2.224.

http://www.pronews.gr