Επίσκεψη στα "Γεράκια" της 332 Μ μία ημέρα πριν την γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μία μέρα πριν τον επίσημο εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την 114 ΠΜ και πιο συγκεκριμένα την 332 Μ που διαθέτει στην υπηρεσία της τα Mirage 2000 EGM/BGM.

Τα πρώτα Mirage 2000EGM/BGM τα παραλάβαμε το 1985, μερικά από αυτά έχουν εκσυγχρονιστεί σε επίπεδο 2000-5, για ευνόητους λόγους δεν θα αναφέρουμε αριθμητικά πόσα ήταν αυτά.

Η πρωινή επίσκεψη στην 114 ΠΜ συνοδευόταν από ένα ηλιόλουστο πρωινό, ότι καλύτερο για φωτογράφιση. Στη πύλη του αεροδρομίου, μας υποδέχθηκε η ασφάλεια της πτέρυγας όπου μας οδήγησε στον Διοικητή της 114 που είναι ο  Σμήναρχος (Ι) Αθανάσιος Γκανάς, εκεί μετά από μια σύντομη αλλά και ουσιαστική συζήτηση αποχωρίσαμε για να πάμε στα υπόστεγα της 332 όπου θα αρχίζαμε να αποτυπώνουμε στην φωτογραφική μας μηχανή της πρώτες ενέργειες των Mirage 2000.

Αμέσως μετά αναχωρήσαμε για να προλάβουμε της ζωτικές ενέργειες του ζευγαριού Mirage 2000 όπου σε λίγο θα άφηνε τα φρένα του για να πετάξει για μια αποστολή στο Αιγαίο που περιελάμβανε προσβολές θαλάσσιων στόχων, μετά από περίπου μία ώρα και κάτι το ζεύγος Mirage 2000 επέστρεψε και έτσι αποθανατίσαμε και την προσγείωση.

Το πτητικό πρόγραμμα εκείνης της ημέρας δυστυχώς ήταν ελάχιστο, το θετικό είναι ότι προέκυψαν πολλά φωτογραφικά θέματα όπου θα σας παρουσιάσουμε στις προσεχείς ημέρες.
    
Ευχαριστούμε θερμά το ΓΕΑ, το επιτελικό γραφείο (ΓΕΑ/ΕΓΑ Σμήναρχο (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη, τον Διοικητή της 114 ΠΜ Σμήναρχο (Ι) Αθανάσιο Γκανά, την ασφάλεια του αεροδρομίου, και όλο το προσωπικό της πτέρυγας για την φιλόξενη υποδοχή τους.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.