Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρέστη στον επίσημο εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ικάρων στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:

«Κύριε Αρχηγέ,

Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Βίτσας, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Ταφύλλης, η Κυβέρνηση, αλλά και ο ελληνικός λαός θέλουμε να δηλώσουμε ότι είμαστε υπερήφανοι για το έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Παρουσία Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας ΥΠΕΘΑ στον επίσημο εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ID: 6927

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Είμαστε υπερήφανοι για τους ήρωες, τους οποίους έχουμε αδικήσει εδώ και χρόνια και ιδίως τους ήρωες της Κύπρου, της επιχείρησης «Νίκη». Όπως ανακοινώσαμε, με τον κ. Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και τους Αρχηγούς των Επιτελείων, έχουμε ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες για να αποκαταστήσουμε αυτή την τεράστια αδικία, δηλαδή τη μη απονομή τιμής σε εκείνους που έπεσαν υπέρ της πίστεως και της πατρίδος, για τους οποίους μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει από την Πολιτεία αυτό που έπρεπε και αρμόζει.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την παρουσία τους στην σημερινή εορτή τη Στρατιωτική Ηγεσία, τους Επίτιμους Αρχηγούς και τους Στρατιωτικούς Ακολούθους των φίλων και συμμάχων Πρεσβειών που βρίσκονται σήμερα εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς, τους συλλόγους των Πεσόντων Αεροπόρων, γιατί εκείνοι έδωσαν παραπάνω από εμάς. Δώσατε τους συζύγους, τα παιδιά σας στην πατρίδα. Θέλω να ξέρετε ότι δεν είναι μόνο αυτές οι γιορτές στις οποίες σκεφτόμαστε και τιμούμε τους ήρωες.

Θέλω με τη σειρά μου να προσθέσω πολύ λίγα σε αυτά που είπε ο κ. Αρχηγός, τα οποία μας καλύπτουν όλους. Θέλω να απευθυνθώ στους Ίκαρους, στο μέλλον της Πολεμικής Αεροπορίας, στους μελλοντικούς ηγέτες της Πολεμικής Αεροπορίας για να τους πω ότι η Πολιτεία είναι δίπλα τους. Είμαστε υπερήφανοι για αυτούς και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουν την παράδοση της Πολεμικής Αεροπορίας.

Με τον κ. Βίτσα, τον Αναπληρωτή Υπουργό που έχει αναλάβει κατ’ αποκλειστικότητα και το θέμα της αμυντικής μας βιομηχανίας, δίνουμε μια πολύ μεγάλη μάχη, ώστε μαζί με τους Αρχηγούς των Επιτελείων να μπορέσουμε να αναγεννήσουμε την αμυντική μας βιομηχανία, γεγονός που θα δώσει τη δυνατότητα τα μέσα τα οποία υπάρχουν, τα ιπτάμενα μέσα, να τεθούν σε πλήρη διαθεσιμότητα.

Εύχομαι σε όλους, οι Προστάτες Άγιοί μας, οι Ταξιάρχες μας, από το Μανταμάδο μέχρι τον Πανορμίτη της Σύμης, να καλύπτουν με τα φτερά τους τα αεροπλάνα μας, τους πιλότους μας, το προσωπικό της Πολεμικής μας Αεροπορίας και τις οικογένειές τους. Τιμούμε και προσκυνούμε τους ήρωες, τιμούμε την Πολεμική Σημαία και σας διαβεβαιώνω ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ανεξαρτήτως πολιτικών – και θέλω να ευχαριστήσω και τον κ. Μπούρα και τους συναδέλφους που παρευρίσκονται εδώ από τα κόμματα της αντιπολίτευσης – θα μείνει έξω από οποιαδήποτε πολιτική αντιπαράθεση.

Καλές πτήσεις, καλές προσγειώσεις σε όλους και ευχαριστώ πάρα πολύ που σήμερα ήσασταν όλοι εδώ.

Χρόνια πολλά».