Την αντίδραση κατοίκων του Στεφανόβουνου και της Γαλανόβρυσης προκάλεσε η απόφαση του δημάρχου Ελασσόνας Νίκ. Ευαγγέλου να μετακινήσει αεροσκάφος F-5A που δώρισε η Πολεμική Αεροπορία, ως έκθεμα, από το Στεφανόβουνο στη Μελούνα.

 Αναλυτικά στην επιστολή σημειώνεται πως «οι κάτοικοι των κοινοτήτων Στεφανόβουνου και Γαλανόβρυσης που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτησή μας για την άδικη απόφαση του δημάρχου Ελασσόνας για υφαρπαγή του αεροπλάνου Α/Φ F-5 που είναι εγκατεστημένο σε κεντρική τοποθεσία των κοινοτήτων μας και τη μετεγκατάστασή του στη Μελούνα, δίπλα στο μνημείο της μάχης της Ελασσόνας του 1912.

Η απόφαση αυτή του δημάρχου είναι άδική και άστοχη πέρα για πέρα και προκαλεί έντονα το κοινό περί δικαίου αίσθημα για τους εξής λόγους:

1. Το αεροπλάνο χορηγήθηκε στην Κοινότητα Στεφανοβούνου από την 110 Πτέρυγα Μάχης με πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής το οποίο υπογράφεται από τον τότε πρόεδρο του Τ.Σ. Στεφανοβούνου κ. Κυριάκο Βαφειάδη και τον Υποσμηναγό (ΤΥΜ) κ. Μιχάλη Μουταφίδη, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως μουσειακό έκθεμα.

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Αντιδρούν έντονα στην μεταφορά του F-5A, ID: 8508

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

2. Σύμφωνα με τους όρους του Πρωτοκόλλου ο Φορέας παραλαβής με την υπογραφή του καθίσταται αποκλειστικά υπεύθυνος για αποτελεσματική φύλαξη προς αποφυγή ανεπιθύμητων καταστάσεων, όπως κλοπές, ζημιές, πυρκαγιές κ.λπ.

Συνεπώς, το αεροπλάνο είναι χρεωμένο στο Στεφανόβουνο και θα θεωρηθεί κλοπή δημόσιου υλικού εάν γίνει η υφαρπαγή του από οποιονδήποτε. Επιπλέον, το αεροπλάνο χορηγήθηκε στο Στεφανόβουνο με ενέργειες και πρωτοβουλίες και δαπάνες του τότε προέδρου του Τ.Σ. και άλλων συγχωριανών μας και θα είναι άδικο να το υφαρπάξει ο δήμαρχος για οποιουσδήποτε δικούς του λόγους.

Εάν το θέλει τόσο πολύ, μπορεί να προβεί και ο ίδιος, με τη δύναμη και το κύρος της εξουσίας που κατέχει, στις κατάλληλες ενέργειες για να εξασφαλίσει ένα δεύτερο αεροπλάνο. Άλλωστε, θα αποτελεί και μέγα ιστορικό λάθος η τοποθέτηση αεροπλάνου δίπλα στο μνημείο της μάχης της Ελασσόνας του 1912, επειδή η μάχη αυτή πραγματοποιήθηκε από το Πεζικό και το Πυροβολικό, ενώ η Αεροπορία, τότε, ήταν μόλις στα σπάργανά της, με ελάχιστα αεροπλάνα, τα οποία δεν ήταν μάχιμα αλλά χρησιμοποιούνταν μόνον ως αναγνωριστικά.

Για όλους αυτούς τους λόγους, δηλώνουμε ότι ο οποιοσδήποτε προσπαθήσει να υπεξαιρέσει το αεροπλάνο από τη νόμιμη θέση του, θα αντιμετωπίσει τη σθεναρή αντίστασή μας με κάθε νόμιμο μέσο και με κάθε προσωπική θυσία και αγώνα. Υπενθυμίζουμε στον δήμαρχο ότι οι κάτοικοι των Αραδοσιβίων είναι ήδη αγανακτισμένοι μαζί του και δεν ξεχνούν τη μεγάλη αδικία και το μέγιστο λάθος που έπραξε να απομακρύνει τις κεραίες της τηλεόρασης από τη Μελούνα, με αποτέλεσμα να παρακολουθούν όλα τα κανάλια της Μακεδονίας αλλά όχι της Θεσσαλίας σαν να ανήκουν τα Αραδοσίβια στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας.

Ας προσέξει καλά, λοιπόν, ο δήμαρχος και να σταματήσει επιτέλους να προκαλεί τους δημότες συνεχώς με άστοχες και λαθεμένες ενέργειες» καταλήγει η επιστολή.

http://www.eleftheria.gr/