Ο Προκόπης Παυλόπουλος σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα θα επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα τους ανακοινώσει ότι από τον κύκλο των διερευνητικών εντολών δεν προέκυψε σχηματισμός κυβέρνησης και θα τους καλέσει σε σύσκεψη στο γραφείο του.

Στην περίπτωση που στις τηλεφωνικές επικοινωνίες διαπιστωθεί ότι δεν θα προσέλθουν όλοι (έχουν αρνηθεί οι Α. Τσίπρας, Π. Καμμένος και Δ. Κουτσούμπας) τότε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δεν θα πραγματοποιηθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ορίσει υπηρεσιακή Πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση.

Η ορκωμοσία της Βασιλικής Θάνου θα γίνει στις 7 το απόγευμα. Αύριο θα ορκιστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση και στις 8 το βράδυ της Παρασκευής θα θυροκολληθεί το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της βουλής.

Τα ονόματα της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Στις 19:00 ορκίζεται η Β. Θάνου - Τα ονόματα της υπηρεσιακής κυβέρνησης, ID: 9015

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες υπουργός Οικονομικών θα αναλάβει ο Γιώργος Χουλιαράκης που συμμετείχε και στη διαπραγματευτική ομάδα, ενώ υπουργός Εξωτερικών θα είναι πιθανότατα ο Πέτρος Μολυβιάτης. Κυβερνητικός εκπρόσωπος σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ο Ροδόλφος Μορώνης και ο υπουργός Άμυνας πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ιωάννης Γιάγκος.

Ο Αντώνης Μανιτάκης θα αναλάβει υπουργός Εσωτερικών ενώ πληροφορίες θέλουν τον Αντώνη Ρουπακιώτη να είναι ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας. Αμφότεροι συμμετείχαν στην τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ).

Ο Νίκος Χριστοδουλάκης συζητείται για υπουργός Ανάπτυξης στη θέση του Γ. Σταθάκη και ο Αντώνης Μακρυδημήτρης για υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος θα είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης η Φρόσω Κιάου θα αναλάβει το υπουργείο Παιδεία και η Άλκιστη Πρωτοψάλτη θα είναι η υπηρεσιακή υπουργός Τουρισμού

http://www.real.gr/