Τα όρια της πολιτικής απάτης αγγίζει ο τρόπος αντιμετώπισης, από ορισμένα ΜΜΕ και κάποιους βουλευτές της αντιπολίτευσης, της τροπολογίας που προώθησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών περί «Ρύθμισης συνταξιοδοτικών θεμάτων του δημοσίου και άλλες διατάξεις».


Με την τροπολογία αυτή δίνεται λύση σε χρονίζοντα προβλήματα και αδικίες σχετικά με το συνταξιοδοτικό των μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Σημειώνεται πως η τροπολογία έχει γίνει αποδεκτή από τον Υπουργό Οικονομικών Κώστα Μάρδα και αναμένεται η επανέναρξη του νομοθετικού έργου της Βουλής, ώστε να προωθηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.

Υπενθυμίζεται πως με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις της τροπολογίας:

·                     Προωθείται ρύθμιση προκειμένου να εξομαλυνθεί ο χρόνος συνταξιοδότησης για όσους κατατάχθηκαν στις ΕΔ από το έτος 1990 και μετά, ώστε να αποκατασταθεί η βίαιη προσαρμογή που επέβαλε ο μνημονιακός Νόμος 3865/2010, αυξάνοντας σημαντικά τα απαραίτητα χρόνια υπηρεσίας που απαιτούνται για να εξασφαλιστεί συνταξιοδοτικό δικαίωμα, χωρίς να υπάρχει μέριμνα για ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς.

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου σχετικά με την Τροπολογία για το Συνταξιοδοτικό Στελεχών ΕΔ, ID: 10491

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

·                     Παρέχεται η δυνατότητα για αναγνώριση 5 πλασματικών ετών υπηρεσίας, στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού, σε όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του ποσού εξαγοράς των πλασματικών ετών, ώστε να εξομοιωθούν με αυτά των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας.

Ενδεικτικό της παραπληροφόρησης που γίνεται είναι πως τα παραπάνω θέματα έχουν τεθεί και σε σχετικές Ερωτήσεις που είχαν κατατεθεί στη Βουλή προς τον ΑΝΥΕΘΑ.

Πριν λίγες μέρες στις 16/6/15 δεκαεννέα (19) βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν την υπ’ αριθ. πρωτοκόλλου 3567 Ερώτηση προς τον ΑΝΥΕΘΑ με θέμα «Αποκατάσταση της ασφαλιστικής αδικίας που προκάλεσε ο Ν. 3865/2010 στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που εισήχθησαν τα έτη 1990 έως 1992». Με την συγκεκριμένη Ερώτηση οι ερωτώντες βουλευτές καλούσαν σε άμεση νομοθετική πρωτοβουλία.

Ανάλογη Ερώτηση (αριθ. πρωτοκόλλου 783) προς τον ΑΝΥΕΘΑ είχε καταθέσει στις 13/3/15 η τότε βουλευτής και σήμερα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, με θέμα «Αναγνώριση πλασματικών ετών σε στρατιωτικούς και εξομάλυνση θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος». Στη εν λόγω Ερώτηση τίθενται λεπτομερώς τα ζητήματα που ρυθμίζονται με την προωθούμενη τροπολογία.

Και στις δύο Ερωτήσεις ο ΑΝΥΕΘΑ απάντησε ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ικανοποιηθούν αυτά τα δίκαια αιτήματα. Και το έπραξε. Παρόλα αυτά, τώρα κάποιοι μιλάνε για «ρουσφετολογική ρύθμιση», προφανώς εθισμένοι στην αντίληψη, με βάση την οποία λειτουργούσαν όλα αυτά τα χρόνια, πως οποιαδήποτε ρύθμιση λύνει προβλήματα τμημάτων της κοινωνίας θα πρέπει να εντάσσεται στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων. Καιρός λοιπόν να καταλάβουν πως δεν είναι όλοι ίδιοι.

Καλούνται, λοιπόν, όσοι επιχείρησαν αυτή τη διαστρέβλωση να αποκαταστήσουν άμεσα την αλήθεια. Επίσης, οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης να στηρίξουν τις παραπάνω ρυθμίσεις που σύντομα θα έρθουν στη βουλή προς ψήφιση.