Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος προσερχόμενος στη Βουλή σήμερα Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφου, σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες, τόνισε τα ακόλουθα:


«Αυτή τη στιγμή κανένας δεν μπορεί να αποτυπώσει  συγκεκριμένη άποψη διότι δεν υπάρχει άποψη από τους δανειστές. Κάθε ώρα που περνάει έχουν ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης, μια διαφορετική πρόταση, ένα διαφορετικό περιεχόμενο. Ας συμφωνήσουν μεταξύ τους τί ακριβώς ζητάνε, διότι η ελληνική κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί και έχει πει ακριβώς μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο και ίσως παραπάνω, πολλά πράγματα. Επομένως, πρέπει οι δανειστές να μας πουν τι ακριβώς θέλουν για να το ξέρουμε όλοι.

Εδώ μιλάμε για ένα απόλυτο εκβιασμό. Έναν εκβιασμό σε βάρος της Δημοκρατίας, σε βάρος του ελληνικού λαού και σε βάρος της ίδιας της Ευρώπης και των λαών της Ευρώπης. Επομένως, σήμερα δεν βγαίνουν μόνο συμπεράσματα τεχνοκρατικά και οικονομικοί δείκτες, είναι οι μέρες που βγάζουν κυρίως μεγάλα και σοβαρά πολιτικά συμπεράσματα για τους ιθύνοντες και τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει προσέλθει από την πρώτη στιγμή εδώ και μήνες, με προτάσεις οι οποίες πολλές φορές δεν γίνονται δεκτές ή αλλάζουν κάθε φορά από την πλευρά των δανειστών οι απαιτήσεις . Αυτό το παιχνίδι το εκβιαστικό έχει γίνει συνείδηση σε όλους μας, το γνωρίζουμε, είναι μια τεχνική διαπραγμάτευσης αποικιοκρατών και καλό είναι μέσα από αυτή τη διαπραγμάτευση να βγούμε υπερήφανοι και όρθιος λαός».

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Δηλώσεις ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου για τη διαπραγμάτευση, ID: 10694

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Σε ερώτηση για το εάν τοποθετείται υπέρ της παραμονής στο ευρώ ο ΑΝΥΕΘΑ απάντησε: «Δεν τίθεται τέτοιο θέμα στη διαπραγμάτευση σήμερα, εξάλλου η εντολή της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένη. Αυτό, όμως, που φαίνεται μέρα με τη μέρα είναι ότι χρειάζεται μια διεύρυνση των επιλογών και των εναλλακτικών αναζητήσεων της ελληνικής κυβέρνησης το επόμενο διάστημα».