«Φύλακες άγγελοι» από αέρος είναι οι πιλότοι των πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair και του πυροσβεστικού ελικοπτέρου Erikson. Από σήμερα και επίσημα εγκαταστάθηκαν στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας και ξεκινούν το έργο τους στην πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών από αέρος όχι μόνο για την Ηλεία, αλλά για τα νησιά του Ιονίου, την Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά, τη Δυτική Ελλάδα και ένα μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου, όπου μπορούν να επέμβουν μαζί με άλλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Στο κλιμάκιο της αεροπυρόσβεσης τελέστηκε χθες αγιασμός χοροστατούντος του Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανάσιου, και παρουσία του συντονιστή Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων στην Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα Ιόνια νησιά, Υποστράτηγου Νίκου Νικολακόπουλου, του Διοικητή της 117 Πτέρυγας Μάχης, Σμήναρχο (Ι) Κωνσταντίνου Δελήμπαση, του διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου, συνεργατών του και εκπροσώπων των σωμάτων Ασφαλείας.

Ο Επισμηναγός (Ι) Οδυσσέας Χιώτης, διοικητής του Κλιμακίου Αεροπυρόσβεσης Ανδραβίδας, όπως ανέφερε «είμαστε εδώ πάλι για να κάνουμε το καθήκον μας. Το κλιμάκιο επανδρώθηκε στα μέσα Ιουνίου για να μπορέσουμε να έχουμε αμεσότητα στην επέμβαση στις κατασβέσεις δασικών πυρκαγιών». Μιλώντας για τα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν λόγω συνθηκών στη χώρα, δήλωσε πως «η μάχη είναι ίδια που δίνουμε. Υπάρχουν πράγματα που όταν εκτελούμε το καθήκον μας τα αφήνουμε απέξω και δεν μας επηρεάζουν. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας όπως πρέπει. Δύσκολο είναι για τις οικογένειες μας που ακολουθούν και δίνουν τη στήριξη που χρειαζόμαστε» ανέφερε μεταξύ άλλων. Μαζί με τους 12 χειριστές των δύο Canadair CL-215 στο κλιμάκιο υπηρετούν 25 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί τεχνικό προσωπικό, καθώς και το προσωπικό που υποστηρίζει τη λειτουργία του ελικοπτέρου Ericson.

http://www.ilialive.gr/