Ισχυρισμούς για παρενόχληση τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών από ελληνικά μαχητικά F-16 προβάλει πάλι η Αγκυρα, βαφτίζοντας τις προκλητικές παραβάσεις και παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου ως …εκπαιδευτική πτήση σε …διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου! Στην ίδια ανακοίνωση του  Αρχηγείου του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας αναφέρεται και παρενόχληση τουρκικού πολεμικού αεροσκάφους από πυραυλικά συστήματα της Συρίας…

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Αρχηγείου του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, έξι τουρκικά αεροσκάφη F-16 και ένα (ναυτικής συνεργασίας και ηλεκτρονικού πολέμου) CN-235 πραγματοποίησαν εκπαιδευτική πτήση στο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου. Κατά την αποστολή αυτή δύο τουρκικά F-16 και το CN-235 παρενοχλήθηκαν από δύο ελληνικά F-16, με εγκλωβισμό ραντάρ, συνολικά επί 4 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα. Και η ανακοίνωση καταλήγει για το περιστατικό ότι βάσει των κανόνων εμπλοκής ανταποκρίθηκαν το ίδιο και τα τουρκικά αεροσκάφη.

Βεβαίως τα πραγματικά περιστατικά είναι διαφορετικά : Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη σε διάφορες περιπτώσεις έκαναν παραβάσεις κανόνων και παραβιάσεις του εθνικού εναέριο χώρου και τα ελληνικά μαχητικά περιπολίας αναγνώρισαν και αναχαίτιση τα τουρκικά .

Πρόκειται για προκλήσεις που έγιναν προχθές – χθες δεν έγιναν πτήσεις από τους Τούρκους- όπου στο FIR Aθήνας μπήκαν συνολικά αεροσκάφη τα οποία έκαναν 4 παραβάσεις και 23 παραβιάσεις – μάλιστα έγινε και μια εμπλοκή ( αερομαχία) επειδή οι τουρκοι πιλότοι αντέδρασαν στην αναγνώριση/αναχαίτιση. Είναι αυτή για την οποία το Γενικό Επιτελείο μιλά για εγκλωβισμό από ραντάρ για 4 λεπτά και 16 δεύτερα.

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Eκπαιδευτική πτήση σε ...διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου - Για γέλια είστε, ID: 10871

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι έξι τουρκικά F-16 που πραγματοποίησαν πτήση περιπολίας κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Συρία ένα εη αυτών πάνω από το Χατάι, παρενοχλήθηκε με εγκλωβισμό ραντάρ από πυραυλικά συστήματα SA, εγκατεστημένα στη Συρία, για διάρκεια 15 δευτερολέπτων.

Την είδηση προβάλει η ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNNTurk, με πηγή το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ihlas και με τον τίτλο «Παρενόχληση από την Ελλάδα και από τη Συρία σε τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη».