Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, επισκέφθηκε την 51η Διεθνή Αεροπορική Έκθεση “Le Bourget 2015” που πραγματοποιείται στο Παρίσι.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

“Σήμερα, με τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας, τον Αντιπτέραρχο κ. Χρήστο Βαΐτση και στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είχαμε τη χαρά να επισκεφθούμε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στον κόσμο που αφορά την Αεροπορία και την Άμυνα.

Μαζί μας είναι και Έλληνες επιχειρηματίες, ελληνικών επιχειρήσεων, που συμμετέχουν σε διεθνείς συνεργασίες για τα θέματα της αεροναυπηγικής. Θέλω να πω, όμως, ότι είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, γιατί σε όποιο περίπτερο και αν σταματήσαμε, με όποιους και αν συζητήσαμε, είτε αυτοί είναι στρατιωτικοί είτε είναι επιχειρήσεις, παντού ακουγόταν το όνομα της ΕΑΒ, της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας. Η ΕΑΒ έχει καταφέρει, χάρη στους ανθρώπους της και μόνο σε εκείνους, όλα αυτά τα χρόνια να έχει κάνει μεγάλες συμφωνίες. Συμφωνίες με επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο, από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη Γαλλία και πλέον επεκτείνεται και σε άλλες χώρες ως προμηθευτής. Είμαστε περήφανοι για τη δουλειά που κάνει η ΕΑΒ.

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Η ΕΑΒ θα αποτελέσει την εμπροσθοφυλακή αυτής της νέας πολιτικής που θα χαράξουμε., ID: 10934

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ενισχύσει την αμυντική βιομηχανία. Η ΕΑΒ θα αποτελέσει την εμπροσθοφυλακή αυτής της νέας πολιτικής που θα χαράξουμε. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να σταματήσει η ενοικίαση ανθρώπων, να σταματήσουν τα «παρασυμβόλαια» και να πέσουν με τα μούτρα στη σκληρή δουλειά και στην παραγωγή.

Μία χώρα που έχει τεχνολογία δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα και η τεχνολογία στην Ελλάδα έχει όνομα, λέγεται Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία. Με συνέργειες με ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και με ξένους μεγάλους εταίρους θα μπορέσει να κατακτήσει και πάλι – όπως της ανήκει – ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της αμυντικής αεροπορικής βιομηχανίας. Θα είμαστε δίπλα της».

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Υπουργέ, αυτό σημαίνει ότι απορρίπτονται οι απαιτήσεις των θεσμών για περαιτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ποτέ δεν τη συζητήσαμε. Εμείς δεν πρόκειται να βάλουμε την ασφάλεια της χώρας σε διαπραγμάτευση με οποιεσδήποτε “ονειρώξεις” έχει ο κάθε δανειστής. Για να είμαστε ξεκάθαροι, ιδίως από τις χώρες των δανειστών και κυρίως από τη Γερμανία, έχουν ρεύσει δισεκατομμύρια από τα χρήματα του ελληνικού λαού για διάφορες στρατιωτικές προμήθειες, κυρίως προμήθειες όπλων. Το κόστος που πλήρωσε ο ελληνικός λαός είναι δυσανάλογο του πραγματικού κόστους. Πληρώθηκαν δισεκατομμύρια προς τη Γερμανία, προς τη Γαλλία και προς άλλες χώρες και μεγάλος μέρος αυτών τον χρημάτων ήταν μίζες. Αλλά η διαφθορά είναι σαν το ταγκό, θέλει δύο. Τον έναν τον βρίσκουν, αυτόν που βάλλει την Ελλάδα, δεν μπορούν να κρύβουν τον δεύτερο.

Αν οι δανειστές θέλουν εξοικονόμηση χρημάτων από την Άμυνα, δεν έχουν παρά αύριο το πρωί να παραδώσουν τον κ. Χριστοφοράκο στις ελληνικές Αρχές, να μας πουν για τη Rheinmetall, αφού καταδίκασαν την ίδια την εταιρεία τους για 62 εκατομμύρια ευρώ μίζα που έδωσε στην Ελλάδα, σε ποιους τα έδωσε. Να επιστρέψουν το μεγαλύτερο μέρος από τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ που πλήρωσε η Ελλάδα στη Rheinmetall, το ίδιο να κάνουν με την HDW, το ίδιο να κάνουν και με τις εταιρείες εκείνες, οι οποίες με συνεργούς Έλληνες πολιτικούς, πλούτισαν εις βάρος του ελληνικού λαού. Όχι μόνο 200, 400 εκατομμύρια θα τους δώσουμε αν θέλουν από αυτά τα χρήματα, από τα κλεμμένα που οι ίδιοι έχουν πάρει. Αλλά δεν θα έπρεπε να σκεφτούν ούτε κατά διάνοια, ότι θα μειωθεί έστω και κατά ένα ευρώ ο προϋπολογισμός των Ενόπλων Δυνάμεων.

Έχει μειωθεί 58% ο προϋπολογισμός των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχουν εξαθλιωθεί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι εν ενεργεία και οι εν αποστρατεία. Θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες που έγιναν εις βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και όσον αφορά την αμυντική δύναμη της Ελλάδος, με πρώτο όπλο την αμυντική μας βιομηχανία τη δημόσια αλλά και την ιδιωτική θα προχωρήσουμε στο μέλλον. Θα προχωρήσουμε διασφαλίζοντας την εθνική κυριαρχία της χώρας. Γιατί κάποια στιγμή, όταν κάποιοι πολιτικοί διαπραγματεύονται την εθνική κυριαρχία της χώρας, κάποιοι άλλοι πέφτουν στο Αιγαίο ή τους ρίχνουν στο Αιγαίο, γιατί προασπίζονται ακριβώς αυτό, την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Σας ευχαριστώ πολύ”.