Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή.

Μετά την συνάντηση έγιναν οι εξής δηλώσεις:

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον πρόεδρο της ΕΡΤ με δύο ιδιότητες, με την ιδιότητα του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και με την ιδιότητα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Κατ’ αρχήν, ως πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, συμφωνήσαμε να επιστρέψουμε πλέον στη δημόσια τηλεόραση, γιατί όπως ξέρετε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όλο αυτό το διάστημα που είχε δημιουργηθεί το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ απείχαμε από τα πάνελ. Παρότι αυτό μας κόστισε πολύ ακριβά, κρατήσαμε μέχρι σήμερα.
Από σήμερα ξεκινάμε και πάλι να είμαστε παρόντες στην ΕΡΤ. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ΕΡΤ για τη διασφάλιση της δημοκρατικότητας της δημόσιας τηλεόρασης την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού,  την ανεξαρτησία, τον πλουραλισμό και την παρουσία όλων των δυνάμεων του τόπου στην δημόσια τηλεόραση. Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική την πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΡΤ να δημιουργηθούν και συμβούλια περιφερειών, όπου θα προβάλλονται οι θέσεις κάθε περιφέρειας. Σε αυτό θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Εκπομπή για τις ΕΔ απο την ΕΡΤ - Τι συζητήθηκε με τον Πρόεδρο της ΕΡΤ, ID: 11041

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Τώρα, ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε μία προγραμματική συμφωνία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την δημόσια τηλεόραση προκειμένου να ξεκινήσει μία εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων, μία εκπομπή όμως αρκετά διαφορετική απ’ ότι στο παρελθόν, μια εκπομπή η οποία θα προβάλλει το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων, θα προβάλλει τα προβλήματα, αλλά και το έργο των Αξιωματικών, των Υπαξιωματικών, των στρατευσίμων, την κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων και παράλληλα το έργο το οποίο γίνεται ιδίως στις απομακρυσμένες και παραμεθόριες περιοχές.
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ΕΡΤ και για την δυνατότητα που μας δίνει να προβάλουμε ως Ένοπλες Δυνάμεις και το κοινωνικό έργο, είτε αυτό αναφέρεται στην μετεωρολογία, είτε αναφέρεται στην κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, είτε αναφέρεται στην εκπαίδευση των στρατευσίμων και στις δυνατότητες που θα έχουν να χρησιμοποιήσουν τη στρατιωτική τους θητεία για το μελλοντικό τους επαγγελματικό μέλλον.

Δ. ΤΣΑΚΝΗΣ: Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, γιατί είχαμε σήμερα μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση από την οποία μπορεί να βγει αυτή η είδηση ότι όντως σκοπεύουμε να δούμε μία συνεργασία σε πολλά επίπεδα. Ήδη μέσα στις συζητήσεις μας μιλήσαμε και για λεπτομέρειες και αυτό θα το δείτε σύντομα στις οθόνες.

            Τον ενημέρωσα επίσης για την πορεία της επανένταξης των εργαζομένων στη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία, για την λειτουργία όλων των περιφερειακών σταθμών και οσονούπω για την λειτουργία-μετά την αποκατάσταση των όποιων τεχνικών προβλημάτων-της ΕΡΤ3.

 Τον ενημέρωσα, επίσης, για την ανάγκη να υποβάλει το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων  τις προτάσεις του για την ανεξαρτησία της δημόσιας τηλεόρασης. Η συνάντηση έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα και σύντομα στους δέκτες σας θα έχετε το αποτέλεσμα αυτής της προγραμματικής συμφωνίας που μπορούμε να κάνουμε.

 ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Υπουργέ θέλετε να μας κάνετε κάποιο σχόλιο για τις διαπραγματεύσεις και τις εξελίξεις τις οποίες έχουμε;

 Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρη η θέση της Ελλάδας και της ελληνικής Κυβέρνησης. Οι Έλληνες όλα αυτά τα χρόνια έχουν υποστεί μια εξαθλίωση, λόγω των αποτυχημένων πολιτικών που υπέβαλαν οι δανειστές. Δεν πρόκειται να συνεχιστεί αυτή η πολιτική, δεν πρόκειται να παραδώσουμε ούτε την δημοκρατία, ούτε τους γονείς μας τους συνταξιούχους Ελληνίδες και Έλληνες, οι οποίοι πλέον βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας. Κάναμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια να βρεθεί λύση. Είναι πλέον στα χέρια εκείνων να αποφασίσουν αν θέλουν λύση ή αν θέλουν να εξαθλιώσουν και να εξευτελίσουν μία χώρα. Η εντολή που πήραμε από τον ελληνικό λαό στις 25 Ιανουαρίου είναι να μην παραδώσουμε ούτε την εθνική κυριαρχία, ούτε την αξιοπρέπεια της χώρας και αυτό θα κάνουμε.
Επιτρέψτε μου να πω, όμως, ακόμα ένα σχόλιο για την ΕΡΤ. Δεν έγινε μόνο ζημιά στον πλουραλισμό και στην ενημέρωση αυτά τα χρόνια. Έγινε και εθνική ζημιά. Υπάρχουν νησιά ολόκληρα, τα οποία, όλο αυτό το διάστημα που δεν λειτουργούσε η ΕΡΤ και η ΕΡΑ, άκουγαν μόνο τουρκική τηλεόραση.

            Δ. ΤΣΑΚΝΗΣ: Έμπαιναν στις συχνότητές μας.

            Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ακριβώς. Υπάρχουν ολόκληρες περιοχές στον Έβρο όπου τοποθετήθηκαν σταθμοί αναμετάδοσης και «τυφλώθηκαν» οι Έλληνες πολίτες από ενημέρωση στα ελληνικά. Η προπαγάνδα η οποία έγινε αυτό τον καιρό, οφείλεται στο ότι κάποιοι, αποφάσισαν για κομματικά συμφέροντα, να κλείσουν τη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία. Αυτό αποκαθίσταται άμεσα και θεωρώ ότι είναι πρωταρχική υποχρέωσή μας να καλύψουμε την ανάγκη ενημέρωσης του συνόλου των Ελλήνων πολιτών σε όλη την ελληνική επικράτεια, όπως επίσης και των Ελλήνων ναυτικών, από την περιοχή της Νοτίου Κρήτης μέχρι του Σουέζ όπου δεν ακουγόταν ελληνική φωνή, λόγω του ότι έκλεισε ο σταθμός της Κρήτης. Αυτά είναι δύο μικρά σχόλια που δείχνουν και την εθνική σημασία της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ.

 Ευχαριστώ πολύ.