«Πολύ σύντομα» αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα για το δυστύχημα που προκάλεσε η μηχανική βλάβη που υπέστη μαχητικό αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο θάνατος 11 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των δύο χειριστών του, στις 26 Ιανουαρίου σε αεροπορική βάση στην Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική Πολεμική Αεροπορία.


«Η έρευνα ολοκληρώθηκε. Γνωρίζουμε ακριβώς τι συνέβη», δήλωσε ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου Αεροπορίας της Γαλλίας, ο πτέραρχος Ντενί Μερσιέ, αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι οικογένειες των θυμάτων από τη Γαλλία – εννέα νεκροί, εννέα τραυματίες – θα «ενημερωθούν αυτή την εβδομάδα» για το πόρισμα της έρευνας, πρόσθεσε ο ανώτατος αξιωματικός των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων. Αυτό προγραμματίζεται να γίνει την Παρασκευή το απόγευμα στη Νανσί, στην ανατολική Γαλλία, από όπου καταγόταν η πλειονότητα των θυμάτων.

Η έρευνα κατόπιν θα δημοσιοποιηθεί – θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο – με τη συμφωνία των ελληνικών αρχών, πρόσθεσε ο πτέραρχος Μερσιέ.

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Οι Γάλλοι ανακοινώσουν το πόρισμα για το τραγικό δυστύχημα του F-16 της ΠΑ στην Ισπανία, ID: 11257

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual