Στάχτη έγιναν περίπου 290 στρέμματα, δασικής και 10 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης, στη Σάμο, από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες Τρίτη στις 11:00 το πρωί στην περιοχή Τσίγκη πάνω από τον Άγιο Νικόλαο στο Ποτάμι Καρλοβάσου.


Νωρίτερα το Αθηναϊκό Πρακτορείο (ΑΠΕ – ΜΠΕ) έκανε λόγο για 2.000 στρέμματα καμένης γης, νούμερο το οποίο διόρθωσε με νεότερο τηλεγράφημα.

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση και στο έργο της πυρόσβεσης συμμετέχουν 25 πυροσβέστες 10 οχήματα και περισσότερα από 25 εθελοντικά κλιμάκια. Επίσης, 10 υδροφόρα του Ο.Τ.Α και τα μέλη της ομάδας Διάσωσης παράρτημα Σάμου.

Επίσης γύρω στις 8 η ώρα το βράδυ της Τρίτης έφτασαν στην περιοχή και παραμένουν με C-130 ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ των 15 ατόμων, με επικεφαλής τον ταξίαρχο Στέφανο Κολοκούρη και ένα από την Μυτιλήνη των 12 ατόμων, με επικεφαλής τον περιφερειακό διευθυντή Β. Αιγαίου ταξίαρχο Λευτέρη Ελευθερειάδη.

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Δυο CL-215 εχθές στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Σάμο, ID: 11500

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Επίσης, δύο πυροσβεστικά  αεροσκάφη CL-215 από την Ελευσίνα συμμετείχαν με μόνο μία ρίψη στην περιοχή, καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν εξαιρετικά δυσμενείς, με τους νότιους ανέμους να ξεπερνούν και τα 8 μποφόρ με αποτέλεσμα όλο το έργο της κατάσβεσης να το επωμιστούν οι επίγειες δυνάμεις.

Ως αργά το βράδυ της Τετάρτης υπήρχαν συνεχείς αναζωπυρώσεις και για το λόγο αυτό, το σύνολο σχεδόν των δυνάμεων παραμένει στην περιοχή, ενώ αν δεν υπάρξει νέα ενίσχυση των ανέμων -ήδη έχουν πέσει στα 5 μποφόρ- γρήγορα θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.