Ένα πολύ όμορφο πίνακά σας παρουσιάζουμε σήμερα από τον ζωγράφο Κώστα Καββαδία. Μας παρουσιάζει  ένα  F-4E Phnatom II SRA μετά από μια συνηθισμένη αλλά πάντα επίπονη σκληρή  εμπλοκή κάπου πάνω από το Αιγαίο πέλαγος, χαρακτηριστικό είναι η αποχώρηση του τούρκικού F-4E που είναι μία από τις πιο ευχάριστες στιγμές που μένουν πάντα αποτυπωμένες στο μυαλό κάθε Έλληνα χείριστη.  

Λίγα λόγια για την ιστορία του συγκεκριμένου αεροσκάφους στην Ελλάδα. Εκατοντάδες αεροσκάφη F-4E τέθηκαν εκτός υπηρεσίας από την USAF και επομένως ήταν διαθέσιμα προς παραχώρηση. 
Στα μέσα του 1990 η τότε κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε την παραχώρηση 28 αεροσκαφών F-4E της Εθνοφρουράς της Ιντιάνα στην Ελλάδα ως ανταμοιβή για την συμμετοχή δυνάμεων της Ελλάδας στον Πόλεμο του Κόλπου. Έτσι λοιπόν τα 28 αυτά βαφτίστηκαν Southeastern Regional Agreement (SRA).
Οι παραδόσεις τους ξεκίνησαν στις αρχές του Αυγούστου του 1991 και ολοκληρώθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όλα εντάχθηκαν αρχικά στη δύναμη της 338 ΜΔ/Β, η οποία με τη σειρά της τα παρέδωσε στην 337 ΜΠΚ το 1997-98. Τα SRA είχαν κατασκευαστεί για λογαριασμό της USAF με κονδύλια του οικονομικού έτους 1967/68, δηλαδή είναι μεγαλύτερης ηλικίας από τα F-4E Peace Icarus I και II. Από την άλλη πλευρά όμως είχαν μεγαλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες, αφού κατά τη διετία 1985-86 και έπειτα από σχετική απόφαση της USAF εκσυγχρονίστηκαν, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκτέλεση επιθετικών αποστολών, ενώ το 1989 υπέστησαν άλλη μία μικρής έκτασης αναβάθμιση. Για τον λόγο αυτό είχαν αρκετές διαφορές στον ηλεκτρονικό τους εξοπλισμό σε σχέση με τα αρχικά F-4E της ΠΑ, με βασικότερη όλων το σύστημα ναυτιλίας και άφεσης οπλισμού NWDS.
Το συγκεκριμένο σύστημα τοποθετήθηκε στα αεροσκάφη στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και θεωρείται από τα πλέον εξελιγμένα αδρανειακά συστήματα. Η αξιοπιστία και η ακρίβεια του (μισό μίλι ανά ώρα πτήσης) είναι άμεσα συγκρίσιμες με αυτές του συστήματος που φέρουν τα F-16C/D Block 30!
Μετά από συνεδρίαση του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου (ΑΑΣ) στις αρχές του 2005 αποφασίστηκε η απόσυρση των αεροσκαφών SRA στις 31 Δεκεμβρίου του 2005. Έτσι το τελευταίο Scramble με F-4E (SRA) από την 130 ΣΜ πραγματοποιήθηκε στις 18 Απριλίου 2005 με χαρακτηριστικό κλήσης “GHOST 732”. Η τελευταία επιχειρησιακή πτήση έμελλε να πραγματοποιηθεί με αρχηγό σχηματισμού τον Μοίραρχο στις 13 Ιουνίου 2005, με χαρακτηριστικό κλήσης “GHOST 700”!!
Ευχαριστούμε θερμά τον Κώστα Καββάδια για την εβδομαδιαία παρουσίαση των έργον του.