Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη. Mαζί με τις πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές του τόπου, παρακολούθησε τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως  Άνθιμου και αμέσως μετά κατέθεσε στέφανο υπέρ των Πεσόντων στο Μνημείο της ηρωίδας της Θρακικής Επανάστασης Δόμνας Βιζβύζη.

 Στη συνέχεια παρακολούθησε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που έλαβε χώρα στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο κέντρο της πόλης. Μετά το πέρας της παρέλασης διατύπωσε την παρακάτω δήλωση:

«Tιμούμε σήμερα αυτούς που έπεσαν για την ελευθερία αυτού του τόπου.  Τιμούμε τους αγώνες που οδήγησαν στην Επανάσταση του 1821 και στην ελευθερία και στην ανεξαρτησία της χώρας μας.

Αυτήν την στιγμή, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, δίνεται η μάχη. Η κυβέρνηση δίνει τη μάχη στο εξωτερικό και διαπραγματεύεται για να πετύχει καλύτερους όρους και καλύτερες συνθήκες για την ανάπτυξη της χώρας και  για τον Ελληνικό Λαό και κυρίως τη νέα γενιά. Η χώρα μας βρίσκεται σε μία περιοχή γενικότερης αστάθειας  πλην όμως είναι όαση σταθερότητας  και γι αυτό θα πρέπει να ενδυναμωθεί,  έτσι ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις  απειλές και τους κινδύνους. Οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται  την ασφάλεια και την προστασία της χώρας μας  και ειδικά αυτού του τόπου σε αυτήν την ακριτική περιοχή . Και είναι ακριβώς αυτή η ώρα που χρειάζεται  η μεγαλύτερη λαϊκή ενότητα, η μεγαλύτερη ομοψυχία, προκειμένου να περάσουμε τις δυσκολίες  και να μπορέσουμε να μπούμε σε καλύτερους δρόμους  για την ευημερία του τόπου και του λαού μας».

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Παρουσία του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα στις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στην Αλεξανδρούπολη, ID: 13939

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Ερωτηθείς σχετικά με τις μεταθέσεις  στρατευσίμων και στρατιωτικών προς την παραμεθόριο, ο κ. ΥΦΕΘΑ είπε ότι «Θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η παρουσία στην ακριτική αυτή περιοχή όπως και στις άλλες ακριτικές περιοχές –μιλάω για Θράκη και νησιά Ανατολικού Αιγαίου. Και θα ενισχυθεί τόσο, ώστε να διασφαλίζεται πλήρως  η δυναμική που υπάρχει. Για να διασφαλιστεί στη συνέχεια η ακεραιότητα του τόπου».

Δημοσιογράφος: -Αυτό όμως δεν δημιουργεί κενά σε άλλες μονάδες?

Ν.Τόσκας: «Υπάρχουν προτεραιότητες σε όλα τα θέματα και η προτεραιότητα της αμυντικής μας προσπάθειας είναι στη Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου».