Ο επικοινωνιακός πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας είναι σε εξέλιξη, πολλά έχουν ειπωθεί ανάμεσα στης 2 κυβερνήσεις με αποκορύφωμα τον Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να αποκαλεί τον Γιάνη Βαρουφάκη “ανόητα αφελή”,  και το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικόν  να απαντά με έντονο διάβημα προς την Γερμανία. Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα στο πρόσφατο παρελθόν (μνημονική εποχή) δεν έζησε κάτι παρόμοιο και τώρα έχει μπει ολοκληρωτικά στο παιχνίδι του επικοινωνιακού πολέμου.

Η Αθήνα “χτυπά” το Βερολίνο εκεί που πονά. Στο μαύρο παρελθόν που η Γερμανία δεν θέλει να θυμάται. Πολύ περισσότερο δεν θέλει να της το θυμίζουν. Αλλά είναι γεγονός ότι η σημερινή γερμανική ηγεσία δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για την επαναφορά στο παρελθόν.

Η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει και τις Ένοπλες Δυνάμεις σ΄ αυτή τη “μάχη”. Όχι μόνο για να τροφοδοτήσουν με στοιχεία για τα όσα έπραξαν οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής στην Ελλάδα διευκολύνοντας έτσι την προσπάθεια διεκδίκησης των πολεμικών αποζημιώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες προετοιμάζεται μεγάλη εκδήλωση από το ΥΠΕΘΑ στις 27 Απριλίου , ημέρα που είναι μαύρη επέτειος. 27 Απριλίου 1941 τα γερμανικά στρατεύματα μπήκαν στην Αθήνα.