Ημερίδα Αεροπορικών Ατυχημάτων

Γράφει ο Χρήστος Βασιλειάδης

Η Πολεμική Αεροπορία ως γνωστόν 365 το χρόνο και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες έχει να επιτελέσει ένα βαρύ κοινωνικό έργο, σε θάλασσες, ορεινούς όγκους, έκτακτα καιρικά φαινόμενα, διασώσεις σε χώρια, αεροδιακομιδές, ναυαγούς, λαθρομετανάστες, και λίγα είναι  αυτά που αναφέραμε.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης 365 μέρες το χρόνο, διασώσεις σε βουνό, θάλασσα, ποτάμια, έκτακτα καιρικά φαινόμενα, σεισμούς, και ότι άλλο δεν χωράει ο νους, ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.

30 Χρόνια + συνεργασία, αμέτρητες ασκήσεις, εκπαιδεύσεις, επιχειρήσεις. Τα μάτια και τα αυτιά της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης 365 μέρες το χρόνο σαρώνουν όλο το ανάγλυφο της Ελληνικής επικράτειας για οποιοδήποτε  περιστατικό συμβεί, οπουδήποτε. Τρεις χιλιάδες μέλη πέντε ειδικοτήτων μπορούν να αντεπεξέλθουν οποιαδήποτε ώρα και στιγμή απαιτηθεί και σε οποιοδήποτε μέρος ψηλό η χαμηλό κι αν βρίσκεται το συμβάν, τα στελέχη, εκπαιδευμένα στις πρώτες βοήθειες, στις τηλεπικοινωνίες, στην αντιμετώπιση μαζικών καταστροφών, στην ορεινή διάσωση, στο υγρό στοιχείο, η τεχνολογία τους ; αναμφισβήτητα σε πολύ υψηλό επίπεδο που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα απόλυτος επαγγελματικές διασωστικές ομάδες του εξωτερικού.

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: (Πολεμική Αεροπορία - Ελληνική Ομάδα Διάσωσης) Τα έργα μιλούν από μόνα τους, ID: 15139

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Επιχείρησης σε αεροπορικά ατυχήματα 

  1. Πτώση C-130,  5 Φεβρουάριου 1991, Όρος  Όθρυς
  2. Πτώση δύο μαχητικών F-5A,  1 Φεβρουάριου  1995, Όρος  Ίταμος
  3. Πτώση Yakovlev, 17 Δεκεμβρίου 1997, Πιέρια  όρη
  4. Πτώση CH-47 Chinook, 11 Σεπτεμβρίου 2004, Χαλκιδική
  5. Πτώση ελικοπτέρου, Ιούλιος 1995, Όλυμπος
  6. Πτώση ελικοπτέρου, Οκτώβριος 2009,  Όλυμπος
  7. Πτώση F-4E στον Παρνασσό 

Δύο φορείς με μία πορεία αξιολάτρευτη, κυρίως για την συνεργασία τους και την επαγγελματικότητα τους σε επίπεδο επιχειρήσεων και ασκήσεων φυσικά, δυστυχώς η οικονομική κρίση έχει κάνει κάπως δύσκολα τα πράγματά όσων αφορά τα 3 τελευταία χρόνια την συνεκπαίδευση των 2 φορέων, αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν έχει επηρεάσει την συνεργασία τους σε επίπεδο επιχειρήσεων και ενημέρωσης.

Βασικό Σχολείο Γνώσεων στην 116 ΠΜ

Πρόσφατα είχαν την ευκαιρία τα μέλη του παραρτήματος Αχαΐας σε επίπεδο του βασικού σχολείου γνώσεων που πραγματοποιήθηκε στις 8/2/2015 να επισκεφθούν την 116 Πτέρυγα Μάχης και να γνωριστούν με το πλήρωμα του Α/Ν (ΑΒ-205),   Οι εκπαιδευόμενοι Εθελοντές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα μέσα μεταφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας που χρησιμοποιούνται και από την Ε.Ο.Δ. σε περίπτωση αερομεταφοράς , καθώς και να ενημερωθούν για πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν την συνεργασία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης με την Πολεμική Αεροπορία.

Έχουν δώσει πολλές και μεγάλες μάχες μαζί η 2 φορείς, τα μέλη της ΕΟΔ έχουν την εμπειρία να αντεπεξέλθουν άμεσα σε ένα κάλεσμα για βοήθεια σε ορεινούς όγκους, και η Πολεμική Αεροπορία να πραγματοποιήσει την άμεση μεταφορά  στο πλησιέστερο Νοσοκομείο / Κέντρο Υγείας, αυτό βέβαια απαιτεί εκπαίδευση, συνεργασία, τεχνολογία, υπομονή και επιμονή για να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα, δηλαδή, όλοι να επιστρέψουν σπίτι τους  χωρίς να έχουν ούτε μία γρατζουνιά.

Δυστυχώς έχουν χαθεί ζωές και από τους 2 φορείς σε επιχειρησιακό επίπεδο, αλλά η μάχη για την διάσωση της ανθρώπινης ζωής δυστυχώς έχει και αυτά, το σίγουρο είναι ότι οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφάλεια έχοντας αυτούς τους ανθρώπους στο πλάι τους, παντού και πάντα όποτε χρειαστεί θα είναι εκεί όλοι τους.

Καλή συνέχεια στο έργο σας σε όλους.