Άμεση υλοποίηση του προγράμματος της εκ βάθρων αναβάθμισης των ΑΝΦ και υλοποιηση της διακρατικής συμφωνίας-πλαίσιο με την Ρωσία που περιλαμβάνει την υπογραφή σύμβασης υποστήριξης για τα Α/Α μεγάλου βεληνεκούς S300 PMU1, των αερόστρωμνων ZUBR, αλλά και την απρόσκοπτη υλοποίηση υποστήριξη των SHORAD TOR-M1 θα προχωρήσει σύμφωνα με πληροφορίες ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος.


Ο Π.Καμμένος έδωσε ιδιαίτερη βάση στη συνεργασία και με τις ΗΠΑ χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα των P-3 ακρογωνιαίο λίθο για την ασφάλεια στην Α.Μεσόγειο.

Σε συνάντηση που είχε τώρα το πρωί με τους πρεσβευτές ΗΠΑ κι Ρωσίας ο ΥΠΕΘΑ έδειξε αποφασισμένος να προχωρήσει στην υλοποίηση όλων των αμυντικών συμφωνιών που μέχρι σήμερα παρέμειναν ανοιχτές με τις δύο χώρες.

Σε συνέχεια της συμφωνίας- πλαίσιο που είχε υπογράψει με τους Ρώσους ο πρώην ΥΕΘΑ Δ.αβραμόπουλος ο Π.Καμμένος έρχεται να πατήσει και να ενδυναμώσει την ελληνορωσική στρατιωτική -αμυντική συνεργασία.

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Υλοποίηση αμυντικών Συμφωνιών με ΗΠΑ και ΡΩΣΙΑ, ID: 15345

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Ρωσία επιτροπή της ΠΑ προκειμένου να υπογράψει την συμφωνία Follow on support για τα A/A συστήματα S-300 και εντός των επόμενων ημερών θα μεταβεί επίσης στη Μόσχα αρμόδια επιτροπή του Στρατού, προκειμένου να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες για τα ανταλλακτικά A/A συστημάτων ΤΟR-M1

O YEΘΑ ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στη Ρωσία αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ταξίδι του αυτό θα είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά θα ακολουθήσει της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Α.Τσίπρα στο Κρεμλίνο.

Στο μεταξύ με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα ο Π.Καμμένος συζήτησε το θέμα της εξέλιξης του προγράμματος αναβάθμισης των ΑΦΝΣ του ΠΝ προκειμένου αυτά να καταστούν άμεσα επιχειρησιακά.

Αυτό που εκκρεμεί είναι η υπογραφή της LOA και όπως διαφάνηκε από τις συνομιλίες των δύο, αυτό θα γίνει άμεσα σε συνέχεια των διαπραγματεύσεων που είχαν γίνει επί υπουργίας Δ.Αβραμόπουλου.

Ο Π.Κμαμένος επαναβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Ελλάδας για την προμήθεια των δέκα μεταχειρισμένων ελικοπτέρων Chinook του αμερικανικού Στρατού αλλά και για την προμήθεια μεταφορικών ελικοπτέρων Blackhawk, ενώ συμφωνήθηκε να αναβαθμιστεί η αμυντική συνεργασία όσον αφορά την ΕΑΒ. Eκεί μάλιστα ζήτησε από το αμερικανό πρεσβευτή η ΕΑΒ να γίνει ο επίσημος επισκευαστής των αμερικανικών αεροσκαφών στηνΝΑ Ευρώπη.

Ο ΥΕΘΑ κάλεσε τον Αμερικανό πρεσβευτή να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να επισκεφθεί άμεσα την Ουάσιγκτον.

Όπως είπε ο Π.Καμμένος το πρώτο του ταξίδι θα είναι στο Ισραήλ πιθανότατα μετά την Κύπρο. Όσον αφορά το θέμα της υλοποίησης των ελληνικών εξοπλιστικών προγραμμάτων υποστήριξε ότι αυτά θα περάσουν πλέον στα γενικά επιτελεία αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα καταργηθεί ο σημερινός ρόλος της ΓΔΑΕΕ ενώ προανήγγειλε και το “ξήλωμα” του νόμου Βενιζέλου για τις προμήθειες στις ΕΔ, ο οποίος έχει προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στην υλοποίηση συμβάσεων.

http://www.defencenet.gr/